Heistenaar, cabaretier en nu ook ... schilder

Na maanden repeteren voor het interactieve theaterstuk Assisen 3 waarbij het publiek mee beslist over schuld of onschuld wordt aan de vooravond van de première de eerste lockdown afgekondigd. Een enorme teleurstelling voor cabaretier, stand-up comedian én bekende Heistenaar Steven Goegebeur wiens jaar er opeens helemaal anders uitziet dan gepland. Hij bleef echter niet bij de pakken zitten en koos ervoor iets nieuws te proberen.

Normaal gezien zou deze maand je nieuwe zaalshow in première gaan?
Steven:
Corona heeft er stevig ingehakt. In normale omstandigheden zou ik deze maand inderdaad de aftrap gegeven hebben van ‘Mankracht’, mijn nieuwe zaalshow, maar al aan het begin van de eerste lockdown heb ik beslist om mijn hele seizoen een jaar uit te stellen. Als je weet dat ik normaal zo’n 60 tot 70 try-outvoorstellingen speel alvorens in première te gaan dan leek me dat het beste. Het is nog wat vroeg maar ik hoop dat mensen in de loop van volgend jaar weer de moed gaan vinden om samen naar het theater te gaan.

Hoe heb je het afgelopen jaar beleefd?
Steven:
Ik heb veel tijd gehad om tijd door te brengen met mijn kinderen en ik heb ik eigenlijk ook gewoon genoten van de vele momenten die vrij kwamen. Verder heb ik ook ontdekt dat ik de job van mijn  leven uitoefen. Zet mij op een podium en ik kruip in mijn persoonlijke bubbel om het beste van mezelf te geven in interactie met het publiek. Optreden is voor mij puur genieten, dat ontdekte ik weer door  enkele voorstellingen te spelen toen de maatregelen even versoepelden. En tenslotte heb ik de afgelopen periode ook gebruikt om mezelf opnieuw uit te vinden en iets nieuws te proberen.

Dat werd kunst  … wat trekt je daar zo in aan?
Steven:
Ik ben al langer geïnteresseerd in kunst en kon me altijd al verliezen in kunstwerken. Ik heb ook leuke contacten in de kunstwereld met onder andere Hannes D’Haese. Die had zelfs een plaatsje voor mijn kunstwerken gereserveerd op zijn expo in een galerij in Knokke eind dit jaar. Nog een leuk weetje misschien, mijn allereerste comedy-optreden was er eentje in het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Met nog enkele andere stand-up comedians had ik me toen geëngageerd voor het project ‘Art meets comedy’ waarbij ik bij een schilderij uitleg gaf. Dat viel blijkbaar in de smaak!

schilder Steven Goegebeur

Misschien even over jouw schilderijen, wat inspireert je?
Steven:
Ik miste het publiek dus ben ik het beginnen schilderen. Daarnaast komen ook de thema’s liefde en jezelf zijn aan bod. Je mag best wat afwijken van de rest en af en toe een beetje buiten de  lijntjes kleuren. Als we allemaal hetzelfde doen dan krijgen we maar een saaie boel. Het is niet belangrijk of je in of uit de maat loopt, als je je eigen ritme maar vindt. dat is iets wat als een rode lijn  doorheen mijn schilderijen loopt. Ik kies voor kleur en mensen zonder gelaatsuitdrukking om de fantasie van de kijkers aan te wakkeren en hen hun eigen verhaal te laten creëren.

Jouw levensmotto is ‘be positive’. Op jouw social media kies je dan ook resoluut voor een positieve toon?
Steven:
Zeker in tijden als deze is het belangrijk om het positieve te blijven zien. Er is veel geklaag en gezaag maar we hebben het vaak beter dan we zelf denken en als je er even bij stilstaat, hebben  heel veel van ons geen reden tot klagen. Denk maar eens aan mensen die in armoede leven of ziek zijn. Dan hebben wij het zo slecht nog niet hoor!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Speciale promoties Check het hier