Nieuws uit de regio

15-10-2023 - Hallaar

Heist mooi ingekaderd

De ganse zomer stonden in meer dan 70 Heistse voortuinen sierlijke, grappige, romantische of originele kaders ten toon, een initiatief van de Landelijke Gilde en Ferm van Heist-centrum. Tijdens een ‘kaderfeest’ in zaal Withof werden de prijzen uitgereikt voor de grootste, de kleurrijkste en de origineelste. Toevallig stonden alle winnende kaders  in Hallaarse voortuinen. Met dit project wou de gilde de creativiteit van de leden aanscherpen, het dorpsgezicht verfraaien, maar ook zorgen voor verbinding, wanneer mensen met elkaar een praatje sloegen om de gepresenteerde kaders te beoordelen.

Om alle kaders de aandacht te geven die ze verdienden, werden wandel- en fietsroutes uitgetekend  die bijvoorbeeld bij de toeristische dienst konden worden opgehaald. “De fiets- en wandelroutes werden 1613 maal bekeken op de website van RouteYou. Daar er meestal in groepjes gewandeld of gefietst werd hebben zeer veel mensen kunnen genieten van ons project,” zegt initiatiefnemer Hugo Saelen.

De waardering van de kaders werd uitgesproken door 151 inzendingen. Hieruit kwamen de volgende winnaars:

•             In de categorie -‘Groot’ste Kader- is de winnaar Jacinta en de leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool De Merel van Hallaar, L.Carréstraat 16C

•             In de categorie -Origineelste Kader- is de winnaar Chantal en Wim, Palmbosstraat 7B

•             In de categorie -Kleurrijkste Kader- is de winnaar Myriam en Freddie, Molenstraat 185

Het project ‘versierde voortuinen’ ontstond in 2022, als zinnige invulling voor de coronapandemie.  Het eerste jaar bestond de opdracht uit ‘versierde fietsen’ wat toen reeds als succesvol werd ervaren. Dit jaar waren er al 30 extra deelnemers.  “Voor 2024 moesten we eerst de evaluatievergadering van dit project afwachten, maar er zijn al wel enkele ideeën zodat er misschien toch een vervolgd komt”,  aldus Hugo Saelen.

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier