Nieuws uit de regio

15-10-2023 - Hallaar

Heist mooi ingekaderd

De ganse zomer stonden in meer dan 70 Heistse voortuinen sierlijke, grappige, romantische of originele kaders ten toon, een initiatief van de Landelijke Gilde en Ferm van Heist-centrum. Tijdens een ‘kaderfeest’ in zaal Withof werden de prijzen uitgereikt voor de grootste, de kleurrijkste en de origineelste. Toevallig stonden alle winnende kaders  in Hallaarse voortuinen. Met dit project wou de gilde de creativiteit van de leden aanscherpen, het dorpsgezicht verfraaien, maar ook zorgen voor verbinding, wanneer mensen met elkaar een praatje sloegen om de gepresenteerde kaders te beoordelen.

Om alle kaders de aandacht te geven die ze verdienden, werden wandel- en fietsroutes uitgetekend  die bijvoorbeeld bij de toeristische dienst konden worden opgehaald. “De fiets- en wandelroutes werden 1613 maal bekeken op de website van RouteYou. Daar er meestal in groepjes gewandeld of gefietst werd hebben zeer veel mensen kunnen genieten van ons project,” zegt initiatiefnemer Hugo Saelen.

De waardering van de kaders werd uitgesproken door 151 inzendingen. Hieruit kwamen de volgende winnaars:

•             In de categorie -‘Groot’ste Kader- is de winnaar Jacinta en de leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool De Merel van Hallaar, L.Carréstraat 16C

•             In de categorie -Origineelste Kader- is de winnaar Chantal en Wim, Palmbosstraat 7B

•             In de categorie -Kleurrijkste Kader- is de winnaar Myriam en Freddie, Molenstraat 185

Het project ‘versierde voortuinen’ ontstond in 2022, als zinnige invulling voor de coronapandemie.  Het eerste jaar bestond de opdracht uit ‘versierde fietsen’ wat toen reeds als succesvol werd ervaren. Dit jaar waren er al 30 extra deelnemers.  “Voor 2024 moesten we eerst de evaluatievergadering van dit project afwachten, maar er zijn al wel enkele ideeën zodat er misschien toch een vervolgd komt”,  aldus Hugo Saelen.

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier