Nieuws uit de regio

06-05-2023 - Heist-op-den-Berg

Er mag eens goed gelachen worden in het HKT

Het Heists Kamertoneel sluit het seizoen af met een klassieker uit de theaterwereld: ‘Fools’ van succesauteur Neil Simon, een sprookje met een serieuze hoek af. Omdat het al door zoveel gezelschappen is gespeeld, was het een uitdaging om het op een originele manier op de planken te brengen. Daarvoor is beroep gedaan op Steven Savelkoels die onder meer met Het Dagboek van Anne Frank zijn sporen reeds verdiende bij het HKT. ‘Fools’ gaat in première op vrijdag 12 mei en loopt in het theater aan de Kattestraat tot 10 juni.

Uitdagend decor

“Onze acteurs hebben er hard aan gewerkt, maar ook voor onze decorploeg was het een hele uitdaging”, vertelt Marleen Verhaegen, voorzitster van het HKT. “Voor elke productie heeft de regisseur bepaalde wensen, dromen in verband met zijn decor. Het is dan aan de decorplog om dit uit te denken en de realiseren. Soms is dat gemakkelijk en weinig werk, soms is het moeilijk en veel werk.  Deze keer was het voor onze ploeg bijzonder uitdagend en kropen er uren werk in. Dus een hele dikke merci voor de mensen die bij ons aan het decor werken. Trouwens, wie nog een leuke tijdbesteding zoekt en graag met zijn handen bezig is, kan altijd onze decorploeg komen versterken”.

Dolkomisch verhaal

Kulyenchikov, een dorp diep in het huidige Oekraïne. Het ziet er heel goed uit… of toch niet. Want blijkbaar rust er een 200 jaar oude vloek op de bewoners waardoor iedereen zo dom is aqls het achterste van een … schaap. En zelfs de schapen lijken zich verstopt te hebben. Kan de komst van een jonge, ambitieuze leerkracht de vloek verbreken of is er meer nodig? En zijn Kulyenchikov en de bewoners wel zo anders dan bijvoorbeeld Heist-op-den-Berg? Een dolkomisch theaterstuk waarover je toch eens zal moeten nadenken met je hoofd of met je hard… of misschien wel beiden.

Regisseur Savenkoels studeerde in 2000 af aan het Conservatorium Antwerpen en is er nu lector aan de drama-afdeling en docent klassieke & hedendaagse dans aan de Kunsthumaniora in Antwerpen. Op de planken ziet u: Bram Anthonis, Dirk Anthonis, Carla De Becker, Leo De Vos, Jodi Heremans, Raf Nys, Tim Pierloz, Ann Van Haver, Ann van Rompaey en Else Verschueren. Opvoeringen op 12, 13, 19, 20, 26, 27, 20 mei en 1, 3, 9 en 10 juni, telkens om 20 u en op zondag 28 mei een matineevoorstelling om 15 u. Kaarten reserveren op 0470 86 17 79 of via www.heistskamertoneel.be

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier