Nieuws uit de regio

06-11-2022 - Heist-op-den-Berg

Milieuvriendelijke vereniging gezocht

Op zondag 8 januari 2023 organiseert de gemeente Heist-op-den-Berg opnieuw een nieuwjaarsdrink voor de Heistenaren op het Cultuurplein. De gemeente trakteert zijn inwoners tijdens dit evenement met gratis drank (bier, frisdrank, fruitsap, wijn) en op vuurwerk (zonder knallen). Voor een snack of ‘speciaal’ drankje is men nog op zoek naar enkele verenigingen die graag een centje willen bij verdienen voor hun clubkas. Daar zijn echter nogal wat voorwaarden aan verbonden, want de verkoop moet strikt milieuvriendelijke gebeuren.

Milieuvriendelijk

De technische dienst van de gemeente voorziet op de nieuwjaarsreceptie een tent, tafels, (koud) water en elektriciteit voor 4 verenigingen die interesse hebben om een eetstand uit te baten. De betrokken verenigingen worden wel enkele restricties opgelegd betreffende milieu en veiligheid. Friteuses en barbecues met houtskool worden niet toegelaten omwille van de brandveiligheid. Vanaf 1 januari 2020 mag er op een gemeentelijk evenement geen wegwerpmateriaal meer gebruikt worden voor het serveren van eten of drinken. Dit wil zeggen dat het volledig herbruikbaar (afwasbaar) moet zijn. Geen kartonnen/wegwerp plastieken bestek, borden of bekers. Een servet mag nog wel. En ook ter plaatse afwassen is niet toegestaan omwille van de hygiëne. Dat betekent dat je wel voldoende materiaal moet hebben om de verwachtte Heistenaren te bedienen.

Indien je vragen hebt kan je contact opnemen met de dienst toerisme via christel.vanwoensel@heist-op-den-berg.be  Verenigingen die interesse hebben, kunnen een voorstel indienen via toerisme@heist-op-den-Berg.be

 

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier