Nieuws uit de regio

11-11-2021 - Heist - Zonderschot

Casa di Colore begint meer vorm te krijgen

Een zestal ouders van kinderen met een beperking werken al een tijdje aan ‘Casa di Colore’, een opvanginitiatief met artistiek culturele inslag. In zaal Withof in Heist-Zonderschot werd een stand van zaken gegeven met als extra de overhandiging van een cheque van 25.000 euro, bij elkaar gebracht door de uitbaters van de Zonderschotse Schapenstal. De opbrengst was al gerealiseerd in 2019, maar kon, om de bekende redenen, pas nu overgemaakt worden aan Casa di Colore.

Het is de bedoeling van Gert Dupont en zijn collega-initiatiefnemers om een huis op te richten voor 8 gasten. Dus niet te groot zodat het een echte ‘thuis’ kan worden  en geen grote ‘instelling’. "Een samenleving laat haar mate van beschaving uiteindelijk afmeten aan de manier waarop ze met de zwaksten omgaat," aldus een citaat dat Dupont aanhaalde. Daarom is hij met zijn collega’s op zoek naar een stuk grond waarop ze opstalrecht zouden kunnen verwerven om daar dan, eventueel door een derde partij, een gebouw op te trekken, bijvoorbeeld in een huurkoopovereenkomst. Mogelijks zou dat op ’t Zonderschot kunnen gebeuren, maar de onderhandelingen lopen nog. Naast de permanente opvang voor 8 gasten, zou er ook plaats zijn overdag voor enkele extra mensen met noden die daar overdag op weekdagen terecht kunnen . Het is de bedoeling een ‘open huis’ op te trekken, met alle comfort voor de permanente bewoners, met daarnaast creatieve ateliers die dan eventueel ’s avonds ter beschikking kunnen gesteld worden verenigingen uit de lokale gemeenschap. Voor de dagateliers wordt gedacht aan drie pjilers:  beweging en dans, muziek en beeldende vormen ( met klei). De juiste financiële formule moet nog gevonden worden, maar “het is niet de bedoeling om te werken zoals in de Vlaamse ouderenzorg, die soms door Franse imperiums wordt leeggezogen”, aldus Dupont.

De financiering van de werking zal dan gebeuren met een deel van het ‘persoonsgebonden assistentie budget’, maar ook met bijdragen uit de plaatselijke gemeenschap. Zo is Rotary Heist al een belangrijke sponsor, maar de initiatiefnemers waren ook blij met de cheque van 25.000 euro van de Zonderschotse Schapenstal. Alle Zonderschotse verenigingen krijgen een deel van de opbrengst van het eindejaarsevenement op ’t Zonderschot maar Gerry en zijn kompanen zochten ook een goed doel dat ‘lokaal’ en ‘concreet’ moest zijn en kwamen zo bij Casa di Colore terecht. Eén van de Zonderschotse verenigingen De Pintpongers deed er nog een schepje boven op en schonk 600 euro extra, de helft van wat ze kregen uit de grote pot.

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

In de Ster Mode

Dames- & herenmode

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Speciale promoties Check het hier