Nieuws uit de regio

01-05-2020 - Putte

10.000ste flesje alcoholgel uitgedeeld in Putte

Drie weken. Meer was er niet nodig om het enthousiasme van enkele oud-scouts bij Immo Vercammen in  Putte om te buigen tot een enorme solidariteitsactie. Een actie die nu een mijlpaal bereikt, want eind deze week zal de vastgoedspeler 10.000 flesjes alcoholgel gratis via de lokale handelaars en de omliggende gemeenten hebben verdeeld.

Steven Van den Eynde, bestuurder van Immo Vercammen, ging de voorbije weken even weer door het leven onder zijn scoutsnaam Vrolijke Stern en zette zich achter zijn jeugdbelofte: elke dag een goede daad verrichten. Het initiatief ‘Vrolijke Stern tegen corona’ werd meteen een hit en kreeg bovendien financiële bijval van zijn leveranciers, klanten, zelfs concurrenten en de morele steun enkele BV’s zoals ex-Miss Belgian Beauty Cynthia Reekmans en Chris Van Tongelen van de Romeo’s.

Dat resulteerde rond Pasen in een eerste lading van een duizendtal flesjes alcoholgel. Die werden bezorgd aan handelaars, maar ook verdeeld via gratis ophaalpunten in de dorpskernen waar iedereen die zich door een ‘goede daad’ inzet voor een ander zo’n flesje kon ophalen.

Intussen hielden verschillende nieuwsmedia het aantal coronabesmettingen per gemeente nauwgezet bij. En wat blijkt? In Putte, waar Immo Vercammen zijn hoofdkantoor heeft, ligt dat cijfer het laagst in de regio. ”Toeval? Ik wil het heel graag geloven. Al ben ik blij dat ons vastgoedkantoor toch zijn steentje heeft kunnen bijdragen”, aldus Steven Van den Eynde. “Intussen bereiden verschillende winkels zich voor op de heropening en hebben we besloten om een versnelling hoger te schakelen.”

Zo zal tegen eind deze week het 10.000ste flesje alcoholgel gratis de deur uitgaan. “Dat kan toch al zeker tellen als zeer goede daad”, besluit Steven Van den Eynde.

Steven ruilt vanaf 11 mei zijn scoutskleren opnieuw in voor een hemd en geklede broek, maar blijft vasthouden aan een quote van de grondlegger van de scouts Lord Baden Powell: ‘De ware weg naar geluk, is door geluk te schenken aan anderen’, aangevuld met zijn eigen quote ‘De ware weg naar gezondheid, is door gezondheid te schenken aan anderen’. Hij weet intussen wel waarom…

En dat brengt meteen een nieuwe actie met zich mee. “Tot minstens eind 2020 zal ons ervaren team 50% van haar tijd, kennis en inzichten gratis ter beschikking stellen aan iedereen met vragen rond residentieel vastgoed. Zonder enige verplichting en dus ook voor eigenaars die zelf hun woning wensen te verkopen, dat via hun notaris of zelfs via een concurrent wensen te doen.”

 

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier