Nieuws uit de regio

09-06-2019 - Hulshout

Klimaatacties van Hulshoutse kinderen

Middelbare scholieren stonden wekenlang in de belangstelling met hun wekelijkse acties ten voordele van het klimaat. De kinderen van de Hulshoutse kindergemeenteraad wilden ook een duit in het zakje doen en verdeelden aan Hulshoutse winkels flyers om met aan te zetten om met de fiets of te voet naar de lokale winkels te komen.

De kindergemeenteraad  is verkozen uit de kinderen van het 5de en 6de leerjaar van de Hulshoutse lagere scholen. Ze vergaderen regelmatig, samen met de grote-mensen-schepen voor de jeugd Kato Laeremans,  over actuele thema’s zoals verkeersveiligheid en dus ook over het klimaat. Voor betogingen in Brussel zijn ze nog wat te klein, maar ze wilden toch een steentje bijdragen aan de bewustwording en mensen confronteren met de toekomst van de kinderen en het feit dat we er nú iets moeten aan doen. Doel was de Hulshoutenaren te stimuleren om voor korte afstanden zich te voet of met de fiets te verplaatsen. De jonge klimaatactivisten ontwierpen een flyer en de mooiste was van Frauke. Die werd op enkele honderden exemplaren gedrukt en aan verschillende winkels overhandigd. Wie met de fiets of te voet naar de bakker of de beenhouwer kwam kreeg als extra motivatie een fietsreflector. Bij de bakker aan de Grote Baan in Hulshout-centrum stonden Sjouke en Luna overtuigend te flyeren

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier