Welle Hemme Alles

Met dank aan René Van Calster

“Ik ben 6 jaar geleden de liefde vanuit Antwerpen gevolgd naar Heist”, begint de producer het verhaal. “Ik was ook gecharmeerd door de uitspraak van René Van Calster zaliger tijdens een interview met Élodie Ouédraogo op televisie. De melodie ligt al enkele jaren in mijn schuif en dankzij een rasechte Heistenaar is er een leuke tekst op gemaakt met het gezegde van René als refrein. Wij hebben zelfs aan zijn familie gevraagd of er geen auteursrechten op waren, maar die waren bijzonder verheugd dat zijn bijzondere uitspraak nu verder leeft in een liedje en ze kregen de primeur van het nummer”.

Professioneel nummer

De initiatiefnemer is een professionele basgitarist en contrabassist die al op vele podia heeft gestaan, zowel met metal-muziek als met K3. Ook hij heeft een eigen opname studio, zoals meerdere producers in Heist. “De gemeente Heist wordt stilaan het Los Angeles van Vlaanderen”.  Hoewel het een plezante spielerei is, werd het nummer toch professioneel aangepakt: zanger en backing vocals zijn gedegen Heistse artiesten en voor de tekst werd er links en rechts toch nagevraagd of er geen fouten tegen het Heistse dialect werden gemaakt.

Dé Heistse zomerhit

De tekst is ook bijzonder gericht op Heist en kan niet zomaar gekopieerd worden voor een ode aan een andere gemeente: de Dallas-wijk, de nieuwe ovonde, de braderij en het gouden kruispunt… het komt allemaal aan bod. Zwanenstal hoopt dan ook dat deze leuke meestamper met veel polonaisegehalte  een lokale hit wordt op de Heistse braderij die dit jaar haar 50ste verjaardag viert. “Het is een leuke meezinger en wie weet komt er in de toekomst nog meer”, als de producer van Zwanenstal. Via deze link kan je hem alvast zelf beluisteren: https://www.christina.be/nl/welle-hemme-alles/

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier