Welle Hemme Alles

Met dank aan René Van Calster

“Ik ben 6 jaar geleden de liefde vanuit Antwerpen gevolgd naar Heist”, begint de producer het verhaal. “Ik was ook gecharmeerd door de uitspraak van René Van Calster zaliger tijdens een interview met Élodie Ouédraogo op televisie. De melodie ligt al enkele jaren in mijn schuif en dankzij een rasechte Heistenaar is er een leuke tekst op gemaakt met het gezegde van René als refrein. Wij hebben zelfs aan zijn familie gevraagd of er geen auteursrechten op waren, maar die waren bijzonder verheugd dat zijn bijzondere uitspraak nu verder leeft in een liedje en ze kregen de primeur van het nummer”.

Professioneel nummer

De initiatiefnemer is een professionele basgitarist en contrabassist die al op vele podia heeft gestaan, zowel met metal-muziek als met K3. Ook hij heeft een eigen opname studio, zoals meerdere producers in Heist. “De gemeente Heist wordt stilaan het Los Angeles van Vlaanderen”.  Hoewel het een plezante spielerei is, werd het nummer toch professioneel aangepakt: zanger en backing vocals zijn gedegen Heistse artiesten en voor de tekst werd er links en rechts toch nagevraagd of er geen fouten tegen het Heistse dialect werden gemaakt.

Dé Heistse zomerhit

De tekst is ook bijzonder gericht op Heist en kan niet zomaar gekopieerd worden voor een ode aan een andere gemeente: de Dallas-wijk, de nieuwe ovonde, de braderij en het gouden kruispunt… het komt allemaal aan bod. Zwanenstal hoopt dan ook dat deze leuke meestamper met veel polonaisegehalte  een lokale hit wordt op de Heistse braderij die dit jaar haar 50ste verjaardag viert. “Het is een leuke meezinger en wie weet komt er in de toekomst nog meer”, als de producer van Zwanenstal. Via deze link kan je hem alvast zelf beluisteren: https://www.christina.be/nl/welle-hemme-alles/

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier