Puzzelen met cijfertjes

Je kan geen krant of tijdschrift openslaan of je vindt er een sudoku in. De regels zijn simpel en sinds 2005 is het dan ook immens populair en spelen jong en oud het bij het ontbijt, op de trein of op vakantie. Rosa Mortelmans, oprichtster van het Heistse cosmeticabedrijf Mylène Cosmetics en ook vandaag nog onderneemster in hart en nieren, was al jaren een fervente sudoku fan maar vond dat het populaire Japanse cijferpuzzelspel wel wat beter aangepakt kon worden. Samen met haar zoon Lony Seutin creëerden ze met het bordspel ‘Suduoku’ een alternatief dat sudoku spelen naar een hoger niveau tilt.

Weg met potlood en papier
Rosa speelde al enkele jaren met het idee om van het sudokuspelletje een bordspel te maken, gewoon al uit praktische overwegingen. “De puzzels die in kranten of boekjes staan worden vaak te klein geprint en als je een fout maakt moet je beginnen kribbelen. Daar hield ik niet zo van en dus ben ik beginnen knutselen met een kartonnen bord,” vertelt ze. Samen met zoon Lony werd het spel op punt gezet en na een aantal prototypes is er nu het resultaat, een overzichtelijk en duurzaam spelbord waarop uren gespeeld kan worden.

Plezier voor alle leeftijden
Suduoku kan je in je eentje spelen, met z’n tweeën tegen elkaar op twee verschillende spelborden of met meerdere spelers rondom een spelbord. Elke spel begint met een uitdaging. De opdracht voor de puzzel leg je op je spelbord neer met de oranje jetons, met de grijze jetons probeer je de cijferreeksen correct aan te vullen. Ben je zeker van je stuk dan kan je de cijfertjes vastklikken in het vakje, bij twijfel kan je de jeton nog even rechtop laten staan zodat deze nog makkelijk verplaatst kan worden. Heb je alle uitdagingen afgewerkt dan kan je inspiratie halen in de kranten en boekjes en deze overnemen op je eigen spelbord. Suduoku staat dus voor oneindig veel plezier!

SuduokuSuduoku
De handige bordspelversie van de Japanse puzzel sudoku

  • Een handig spelbord
  • 90 grote, leesbare jetons
  • 200 uitdagingen + oplossingen
  • Duidelijke handleiding
    € 59,50

Meer info
www.suduoku.games

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier