Puzzelen met cijfertjes

Je kan geen krant of tijdschrift openslaan of je vindt er een sudoku in. De regels zijn simpel en sinds 2005 is het dan ook immens populair en spelen jong en oud het bij het ontbijt, op de trein of op vakantie. Rosa Mortelmans, oprichtster van het Heistse cosmeticabedrijf Mylène Cosmetics en ook vandaag nog onderneemster in hart en nieren, was al jaren een fervente sudoku fan maar vond dat het populaire Japanse cijferpuzzelspel wel wat beter aangepakt kon worden. Samen met haar zoon Lony Seutin creëerden ze met het bordspel ‘Suduoku’ een alternatief dat sudoku spelen naar een hoger niveau tilt.

Weg met potlood en papier
Rosa speelde al enkele jaren met het idee om van het sudokuspelletje een bordspel te maken, gewoon al uit praktische overwegingen. “De puzzels die in kranten of boekjes staan worden vaak te klein geprint en als je een fout maakt moet je beginnen kribbelen. Daar hield ik niet zo van en dus ben ik beginnen knutselen met een kartonnen bord,” vertelt ze. Samen met zoon Lony werd het spel op punt gezet en na een aantal prototypes is er nu het resultaat, een overzichtelijk en duurzaam spelbord waarop uren gespeeld kan worden.

Plezier voor alle leeftijden
Suduoku kan je in je eentje spelen, met z’n tweeën tegen elkaar op twee verschillende spelborden of met meerdere spelers rondom een spelbord. Elke spel begint met een uitdaging. De opdracht voor de puzzel leg je op je spelbord neer met de oranje jetons, met de grijze jetons probeer je de cijferreeksen correct aan te vullen. Ben je zeker van je stuk dan kan je de cijfertjes vastklikken in het vakje, bij twijfel kan je de jeton nog even rechtop laten staan zodat deze nog makkelijk verplaatst kan worden. Heb je alle uitdagingen afgewerkt dan kan je inspiratie halen in de kranten en boekjes en deze overnemen op je eigen spelbord. Suduoku staat dus voor oneindig veel plezier!

SuduokuSuduoku
De handige bordspelversie van de Japanse puzzel sudoku

  • Een handig spelbord
  • 90 grote, leesbare jetons
  • 200 uitdagingen + oplossingen
  • Duidelijke handleiding
    € 59,50

Meer info
www.suduoku.games

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier