Nieuws uit de regio

19-10-2024 - Heist-op-den-Berg

6 jaar lang dezelfde schepenen in Heist

In de raadszaal op het Kerkplein in Heist werd het nieuwe schepencollege voor de volgende legislatuur voorgesteld. Zoals verwacht wordt het een coalitie van de CD&V met Pro Heist met Dirk Van Noten als burgemeester. Voor CD&V worden de schepenen; Carl Verelst, Wim Van den Bruel, Sebastiaan Mariën en Karolien Vleugels. Voor Pro Heist Vooruit worden dat David Geerts, Sven Lambrechts en Gisèle Vervoort die de plaats inneemt van Kelly Van Tendeloo die de titelvoerend schepen is, maar haar mandaat niet opneemt omwille van haar functie als volksvertegenwoordiger.

“We kennen elkaar goed”

“Wij zijn de twee enige partijen binnen de vorige meerderheid die er op vooruit gegaan zijn”, verklaart Dirk Van Noten het samengaan met de socialisten. “Na onze verkiezingsoverwinning waren wij wettelijk gezien aan zet. Ik heb elke partij opgebeld maar hen gemeld dat Pro Heist Voouit onze voorkeur coalitiepartner was. Als we onze programma’s naast elkaar leggen, blijkt daaruit dat we bijzonder veel raakpunten hebben. Bovendien kennen we elkaar al lang en is er een vertrouwen tussen ons. Niet alleen de voorbije 6 jaar, maar ook daarvoor hebben we al goed samengewerkt”.

“Vertrouwen met de burger herstellen”

Ook David Geerts beaamt dat de gesprekken met de christen-democraten vrij goed zijn verlopen en men vlug tot een consensus kwam; “Wij willen het vertrouwen in elkaar als coalitiepartners ook overbrengen naar de Heistenaar. Wij hebben ook gezien dat slechts een goeie 60 % van de mensen is komen stemmen en willen het vertrouwen van de burgers terug winnen. Politiekers zijn geen ras apart, maar gewone mensen. We zullen dus van de Heistse berg afdalen naar de burger”.

Met 5 partijen in het verleden was het niet gemakkelijk

CD&V – Pro Heist Vooruit heeft een nipte meerderheid van 18 op 35 gemeenteraadszetels. “In het verleden is dat ook al zo geweest”, motiveert Dirk Van Noten. ”Onze programma’s komen vrij goed overeen en met een derde partij erbij zou dat niet gemakkelijker worden en niet meer die coherente visie zijn die we nu hebben. Wij hebben alle gemeenteraadsleden eens goed in de ogen gekeken en iedereen heeft beloofd om elke gemeenteraad aanwezig te zijn om ons beleid te steunen”.

Al nieuwe gemeenteraadsleden

Over de verschillende bevoegdheden die elke schepen zal uitoefenen moet nog een klein beetje gepalaverd worden, maar voor 90 % liggen die al vast. Omdat door familiebanden al 2 gemeenteraadsleden dienen vervangen te worden, werd de voordrachtsakte voor de nieuwe burgemeester ook ondertekend door de opvolgers. Zo komen An Van de Meutter (in vervangen van Eva Van Noten, dochter van Dirk Van Noten) en Lennert Meuris (in de plaats van Stien Ven Herle, plusdochter van David Geerts) ook in de gemeenteraad, hoewel zij oorspronkelijk nipt niet verkozen waren.

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier