Nieuws uit de regio

01-07-2024 - Wiekevorst

Ziet ze vliegen in Wiekevorst!

Dit weekend, 6 en 7 juli, zal er weer heel wat spektakel te beleven zijn aan de Wiekevorstse Goorweg te Wiekevorst. Modelvliegclub Model Aero Sport Heist (MASH) houdt er voor de 30ste keer haar jaarlijkse Fly-In, een show met het mooiste en het meest spectaculaire op het gebied van radio bestuurde modelluchtvaart. Om hun verjaardag extra in de verf te zetten worden de mooiste en meest spectaculaire toestellen voorgevlogen en voorzien van gedetailleerde commentaar voor de toeschouwers die gratis het evenement mogen bijwonen.

Veel volk verwacht op het vliegveld

Het vliegterrein van MASH is gelegen langs de Wiekevorstse Goorweg 42, een zijstrat van de Pompoenstraat  te Wiekevorst, waar ze beschikken over een unieke graspiste van 150 m lang en 50 m breed.  Omwille van de ruime lengte en ook het feit dat deze piste zeer goed aanvliegbaar is, kunnen ook grote modelvliegtuigen perfect worden voorgevlogen tijdens de Fly-in. Omdat ze een zo ruim mogelijk publiek willen aanspreken en iedereen de gelegenheid willen geven te komen proeven van hun spectaculaire hobby is de toegang het volledige weekend gratis.  Er is ruime parkeergelegenheid langs het terrein en dranken en snacks zijn aan democratische prijzen te verkrijgen. Zelfs bij minder goed weer gaat het evenement door.

25 % van de ware grootte

Tijdens het volledige weekend is er een doorlopend programma: zowel zaterdag als zondag gaan de vrije vluchten vanaf 10u00 van start.  De aanwezige piloten zullen om beurt hun toestellen voorvliegen en een ervaren commentator zorgt voor de nodige achtergrondinformatie.  Alle facetten binnen de hobby komen aan bod: acrobatievliegen, zweefvliegen, helikopter, tweedekker, driedekker,… tweemotor, driemotor,… kortom, voor elk wat wils.  Eén van de opmerkelijke toestellen die voor het eerst aan de Fly-in deelneemt is de Haviland Mosquito van Tim Winand. Die bouwde het toestel uit WOII  dat ontworpen werd als bommenwerper, maar later ook als jachtvliegtuig gebruikt, op een schaal ¼. Het toestel heeft een spanwijdte van maar liefst 5,2 meter en heeft 2 viertakt motoren van maar liefst 120 cc inline.

Snoep valt uit de lucht

Omdat het de vorige jaren zo succesvol was, mag het publiek ook weer een half uurtje in de pit lane om de toestellen van dichtbij te bekijken om vanaf de eerste rij alles te kunnen bewonderen en de bouwers/piloten van deze kunstwerken te ontmoeten. Hiervoor wordt de toegang tot de pits op zaterdag en op zondag opengesteld tussen 12u00 en 12u30. Een uniek moment om prachtige foto’s te maken.  Voor de kinderen zijn er in de loop van het weekend ook verschillende snoepdroppings voorzien, zowel zaterdag als zondag om 14u en om 16u.  Meerdere modellen worden met snoep geladen, vliegen een korte vlucht en naar grote vreugde van de kinderen wordt de snoep nadien voor hen op het vliegveld gedropt.

 

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier