Nieuws uit de regio

28-05-2024 - Heist-op-den-Berg

Spaanse tapas in Heistse Bergbos

Deze weken wordt er nog hard gewerkt in het voormalige restaurant boven op de Heistse berg in de schaduw van de watertoren. Raf Gorris en Kristel Van Looy openen er binnenkort hun wijnbistro ‘Calle Gato’, Spaans voor Kattestraat waar ze hun eerste plannen smeedden voor een gezellige wijnbar, annex tapasrestaurant. Naast hun zelf uitgekozen selectie wijnen, zal je er ook kunnen proeven van heerlijke authentieke tapas.  Dit kan zowel als hapje bij een glaasje wijn ander drankje of als een gezellig etentje.
Raf en Kristel zijn nog op zoek naar helpers, dit zowel fulltime, parttime, flexi job als student, die willen bijdragen aan dit succesverhaal.

Al van jongs af aan een foodie

“Ik heb altijd van lekker eten en goeie wijn gehouden”, vertelt Raf.  Tijdens de vele restaurantbezoeken zat hij telkens meer in de keuken dan aan tafel.  Hij is dan ondertussen ook thuis bij vele koks.  Zijn vakanties werden ook steeds gepland in functie van het eten.  Ofwel in een regio de restaurants gaan bezoeken.  En regelmatig mee gaan koken in zijn favoriete restaurants in België of in de rest van Europa.  
“We maken  een serieuze carrièreswitch” laat Kristel ons weten. “Wij komen allebei uit de financiële wereld, maar willen nu graag met deze wijnbistro onze droom waarmaken. Wij stonden erop om in ons geboortedorp Heist te blijven en hebben verschillende panden bezocht om met ons project te starten.  Toen de site van het Bergbos, met een unieke ligging, ter beschikking kwam, hebben we onmiddellijk toegehapt.  Met onze liefde voor de Spaanse gastronomie was het thema dadelijk gekozen”.

Sfeer en gezelligheid midden in het bos

Van Calle Gato willen Raf en Kristel een gezellig etablissement maken waar iedereen welkom is en waar je in alle prijsklassen kan genieten van een wijntje of een ander drankje.   Je kan er terecht voor een verfrissing op het terras of om gezellig te tafelen met vrienden en familie. Op de kaart staan niet minder dan 150 wijntjes die ze zorgvuldig uitgezocht hebben en grotendeels zelf invoeren.  Steeds zullen er 8 rode en 8 witte of rosé per glas verkrijgbaar zijn.  Uniek hiervoor in de regio zal er een wijndispenser zijn zodat je zelf een glaasje wijn kan uitkiezen. Tap je graag een proevertje van 3cl of liever 6 of 12cl, het is allemaal mogelijk.
Ook werd er een aparte wijnkamer ingericht zodat de flessen op juiste temperatuur en vochtigheidsgraad worden bewaard.  De wijnen bij Calle Gato kan je trouwens ook  kopen om er thuis nog van te genieten.
Je kan gewoon iets komen drinken maar op de kaart komt een uitgelezen keuze aan tapas aangevuld met enkele suggesties die regelmatig zullen wisselen naargelang de seizoenen.

Calle Gato: wijnbistro én feestzaal

Het bestaande etablissement werd in twee gedeeld, elk met een aparte nieuwe professionele keuken. Raf en Kristel verzorgen wijnbistro Calle Gato.  Daarnaast is er nu ook een mooi ingerichte feestzaal, geschikt voor allerlei party’s met ongeveer 150 zitplaatsen.  Die kan je huren met een eigen cateraar of met één van de cateringbedrijven waarmee wordt samengewerkt. Midden in het Bergbos is dit een ideale locatie voor een trouwfeest, een bedrijfsfeest of een ander gezellig samenzijn. De eerste feestjes zijn al gepland.  In het restaurant moet nog enkele weken flink gewerkt worden, want dat heeft een complete make-over gekregen.  Het voorlaatste weekend van juni zal Calle Gato klaar zijn om de gasten te ontvangen, op gezellige terras met schitterend uitzicht of binnen in de nieuwe sfeervolle bistro.

Een job op de mooiste locatie van Heist

Raf en Kristel zoeken nog hulp om alles in goede banen te leiden. Wie een steentje aan dit verhaal wil bijdragen, als fulltime of parttime medewerker, als flexijobber of student,  geeft een seintje aan Kristel op 0473 44 92 99 of mailt wijnbistro@callegato.be. Misschien heb je dan binnenkort wel een baantje op de mooiste locatie uit de regio in een toffe bistro met een uitgelezen 

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier