Nieuws uit de regio

17-10-2023 - Hallaar

Fanfare speelt Ramses Shaffy

Fanfaremuziek wordt niet vlug geassocieerd muziek van de Nederlandse chansonnier Ramses Shaffy, maar K.F. De Berthoutzonen wil het toch proberen. Op zaterdag 21 oktober spelen ze in de blauwe zaal van Cultuurcentrum Zwaneberg een concert, samen met de in Frankrijk wonende zangeres Micheline Van Hautem. In ‘Shaffy en Brass’ brengt de flamboyante zangeres een selectie van de hits van Shaffy, begeleidt door de Hallaarse fanfare onder leiding van Bert Van Thienen.

Hits van een halve eeuw geleden maar nog springlevend

“De Nederlandse chansonnier, componist, liedjesschrijver en acteur maakt furore met enkele krachtige meezingers in de jaren ’60 en ’70 van vorige eeuw”, vertelt Berthoutvoorzitter Marc De Raet. “Liedjes als ‘We zullen doorgaan’, ‘Sammy’, ‘Pastorale’, ‘Laat me’ en ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ zullen u zeker nog bekend in de oren klinken. En als je ze niet kent, is dit het ideale moment om ze te leren kennen en dat gebracht door een flamboyante, inspirerende, schitterende zangeres en uiteraard begeleid door onze fantastische fanfare”, aldus de voorzitter.

Franse roots

Eerder wist Van Hautem met liedjes van Jacques Brel, ook begeleid door koperblaasmuziek, mening muziekliefhebber kippenvel te bezorgen. “Ze is niet alleen een fantastische zangeres, maar ook iemand die weet hoe ze prachtige composities naar haar eigen hand weet te zetten,” weet De Raet. “Dat Shaffy haar wist te inspireren, heeft vermoedelijk te maken met het feit dat Ramses in Frankrijk geboren is, de huidige woonplaats van Micheline”.  In het voorprogramma brengen de Berthoutzonen nog enkele andere schitterende werken als ‘Ignition’ van Heistenaar Stijn Aertgeerts, ‘Maid of Orelans’, een statig werk geïnspireerd op het verhaal van Jeanne d’Arc tot ‘Milord’, bekend vaqn Edith PMiaf of van een après-ski feestje.

Kaarten voor het concert op 21 oktober om 20 u bij de muzikanten of via info@berthoutzonen.be

 

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier