Nieuws uit de regio

11-10-2023 - Heist-Goor

Wie is hier nu de snul?

In zaal Ter Molen aan de Pastoor Mellaertsstraat te Heist-Goor gaat op vrijdag 13 oktober de nieuwste productie van Theater Opnieuw in première. ‘De Snullen’ is een Franse woordkomedie met 3 dames en een heer dat zich afspeelt in een gezellig appartementje. Verdere opvoeringen op 14, 18, 20 en 21 oktober, telkens om 20 u.

Geboren in Itegem

Het toneelgezelschap had haar roots in Itegem, ooit nog in zaal Lux in de Kerkstraat, maar die is teloorgegaan door een brand, net als de fanfare De Vrije Eendracht die daar ook haar thuishaven had. Maar voor een aantal van de medewerkers kroop het bloed waar het niet gaan kon en enkele jaren werd Theater Opnieuw opgericht.  Wegens gebrek aan een degelijke zaal in Itegem waar enkele weken een decor kon gebouwd worden, zijn ze uitgeweken naar zaal Ter Molen op ’t Goor. Ondertussen zijn de Itegemse wortels al minder strak geworden, maar onder meer vaste regisseur Liljan Verstraeten is nog steeds van Itegem.

Drie vrouwen zonder man

De Snullen is een woordkomedie van de Franse schrijfster Françoise Dorin met kenmerkende vlotte dialogen. “In tegenstelling tot een deurenkomedie  is dit voor de acteurs wel een uitdaging”, vertelt Liljan, “maar onze spelers hebben al heel wat ervaring”. Ook regisseur Verstraeten heeft al veel toneeljobs op haar teller staan. “Dit stuk heb ik in de jaren ’80 van vorige eeuw nog geregisseerd bij de De Biekorf op Heist-station. De setting: drie vrouwen hebben gezworen te leven zonder mannen. Eén jaar gaat het goed maar dan gaat de bel. Een man brengt hun leven in de war, met allerlei hilarische situaties tot gevolg. Vinnige discussie en grappige situaties zijn het gevolg. En aan het publiek om uit te maken wie in feite de snul is.”

Kaarten voor De Snullen kunnen gereserveerd worden via www.theateropnieuw.be of telefonisch op 0494 15 06 45, elke werkdag tussen 18 en 20 u.

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier