Nieuws uit de regio

30-09-2023 - Heist-op-den-Berg

8000 extra zonnenpanelen in Heist

Op het dak van Duracell aan de Schaliehoevestraat in het Heistse industriepark werd, onder het toeziend oog van een belangrijke nationale en internationale delegatie, een zonnedak met 8000 zonnepanelen in gebruik genomen. Met deze installatie, goed voor zo’n 4000 Megawattuur groene stroom per jaar, is Duracell in één klap één van de grootste zonne-energieproducenten van de regio.

Het grootste zonnepark van de regio

Voor de gelegenheid was ook Javier Hernandez Reta, president Duracell Europe & Africa naar Heist afgezakt. Ook Europees volksvertegenwoordiger Johan Van Overtveldt en burgemeester Jan Moons waren aanwezig. Samen met Stefaan Boterberg, senior vice president global operations en Jan Casteels, plant director Duracell Aarschot en Heist, duwden ze de knop in om de installatie in werking te stellen. De installatie heeft het equivalent van het energieverbruik van meer dan 1000 gezinnen. “De opgewekte zonne-energie volstaat tijdens de zonuren ruimschoots voor de energieconsumptie in Heist,” aldus Jan Casteels. “We laden er zelfs ook onze autonoom rijdende elektrische heftrucks mee op.  De energie-overschotten willen we ook aanwenden in onze site in Aarschot”.

5 miljoen batterijtjes per dag

Duracell, sinds 1967 acrtief in België, is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van consumentenbatterijen en de Belgische innovatiehub - de enige site in Europa – vormt een belangrijke pijler voor de groeistrategie van de groep. De productie gebeurt op de site in Aarschot, terwijl de verpakking en verzending in Heist-op-den-Berg gevestigd is, samen ongeveer 600 werknemers. Dagelijks vertrekken vanuit Heist meer dan vijf miljoen AA- en AAA-batterijen met name naar de Europese en Afrikaanse markt.

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier