Nieuws uit de regio

18-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Heistse G-muziek gaat studeren in Italië

Het is bekend dat muziek en theater een belangrijke inbreng hebben in de ontwikkeling van mensen met een beperking. Naast de IMG-school is er in Heist ook een actieve groep G-muziek die regelmatig samenkomt en waarvan Paul Michiels het peterschap heeft.  Met Europese steun kan Heist een delegatie afvaardigen naar Italiê om daar kennis te maken met Non Metodo, een aanpak gebaseerd op de persoonlijke kenmerken van de deelnemers. “Op deze manier willen we het Heistse G-muziek project een brede ‘socpe’ geven”, aldus coördinator Bernadette De Cat, die samen met ere-burgmeester Luc Vleugels en Zwaneberg-directeur Jan Bourgeois, de G-muziek in Heist onder haar vleugels heeft. “Op deze manier geven wij jonge mensen die werken met jongeren met een beperking, kansen tot opleiding in specialisatie, tot ontmoeting en uitwisseling met collega’s”.

Internationale masterclass voor Heistenaars

Met de Europese steun worden 2 jonge leerkrachten van het IMG-instituut en 2 jonge leiders van Akabe, de scoutsgroep voor kinderen met een beperking uit Pijpelheide de kans geboden om een unieke masterclass te volgen in Italië. Daar zullen ze te gast zijn in de Accademia d’Arte Drammatica del Lazio van Fondi, ten zuiden van Rome, geleid door Fabio D’Avino. Op uitnodiging van Ennea, het Italiaanse agentschap voor Europese uitwisselingen, kunnen er naast de 4 Heistse deelnemers ook nog 4 Italiaanse, 4 Oostenrijkse, 4 Griekse en 4 Portugese jongeren deelnemen aan deze unieke masterclass. Dat Bernadette De Cat al veel ervaring heeft met Europese uitwisselingsprojecten, heeft er zeker toe bijgedragen dat de Belgische deelnemers uit Heist-op-den-Berg kunnen afgevaardigd worden.

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier