Nieuws uit de regio

18-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Heistse G-muziek gaat studeren in Italiƫ

Het is bekend dat muziek en theater een belangrijke inbreng hebben in de ontwikkeling van mensen met een beperking. Naast de IMG-school is er in Heist ook een actieve groep G-muziek die regelmatig samenkomt en waarvan Paul Michiels het peterschap heeft.  Met Europese steun kan Heist een delegatie afvaardigen naar Italiê om daar kennis te maken met Non Metodo, een aanpak gebaseerd op de persoonlijke kenmerken van de deelnemers. “Op deze manier willen we het Heistse G-muziek project een brede ‘socpe’ geven”, aldus coördinator Bernadette De Cat, die samen met ere-burgmeester Luc Vleugels en Zwaneberg-directeur Jan Bourgeois, de G-muziek in Heist onder haar vleugels heeft. “Op deze manier geven wij jonge mensen die werken met jongeren met een beperking, kansen tot opleiding in specialisatie, tot ontmoeting en uitwisseling met collega’s”.

Internationale masterclass voor Heistenaars

Met de Europese steun worden 2 jonge leerkrachten van het IMG-instituut en 2 jonge leiders van Akabe, de scoutsgroep voor kinderen met een beperking uit Pijpelheide de kans geboden om een unieke masterclass te volgen in Italië. Daar zullen ze te gast zijn in de Accademia d’Arte Drammatica del Lazio van Fondi, ten zuiden van Rome, geleid door Fabio D’Avino. Op uitnodiging van Ennea, het Italiaanse agentschap voor Europese uitwisselingen, kunnen er naast de 4 Heistse deelnemers ook nog 4 Italiaanse, 4 Oostenrijkse, 4 Griekse en 4 Portugese jongeren deelnemen aan deze unieke masterclass. Dat Bernadette De Cat al veel ervaring heeft met Europese uitwisselingsprojecten, heeft er zeker toe bijgedragen dat de Belgische deelnemers uit Heist-op-den-Berg kunnen afgevaardigd worden.

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Speciale promoties Check het hier