Nieuws uit de regio

18-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Heistse G-muziek gaat studeren in Italiƫ

Het is bekend dat muziek en theater een belangrijke inbreng hebben in de ontwikkeling van mensen met een beperking. Naast de IMG-school is er in Heist ook een actieve groep G-muziek die regelmatig samenkomt en waarvan Paul Michiels het peterschap heeft.  Met Europese steun kan Heist een delegatie afvaardigen naar Italiê om daar kennis te maken met Non Metodo, een aanpak gebaseerd op de persoonlijke kenmerken van de deelnemers. “Op deze manier willen we het Heistse G-muziek project een brede ‘socpe’ geven”, aldus coördinator Bernadette De Cat, die samen met ere-burgmeester Luc Vleugels en Zwaneberg-directeur Jan Bourgeois, de G-muziek in Heist onder haar vleugels heeft. “Op deze manier geven wij jonge mensen die werken met jongeren met een beperking, kansen tot opleiding in specialisatie, tot ontmoeting en uitwisseling met collega’s”.

Internationale masterclass voor Heistenaars

Met de Europese steun worden 2 jonge leerkrachten van het IMG-instituut en 2 jonge leiders van Akabe, de scoutsgroep voor kinderen met een beperking uit Pijpelheide de kans geboden om een unieke masterclass te volgen in Italië. Daar zullen ze te gast zijn in de Accademia d’Arte Drammatica del Lazio van Fondi, ten zuiden van Rome, geleid door Fabio D’Avino. Op uitnodiging van Ennea, het Italiaanse agentschap voor Europese uitwisselingen, kunnen er naast de 4 Heistse deelnemers ook nog 4 Italiaanse, 4 Oostenrijkse, 4 Griekse en 4 Portugese jongeren deelnemen aan deze unieke masterclass. Dat Bernadette De Cat al veel ervaring heeft met Europese uitwisselingsprojecten, heeft er zeker toe bijgedragen dat de Belgische deelnemers uit Heist-op-den-Berg kunnen afgevaardigd worden.

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier