Nieuws uit de regio

28-04-2023 - Heist-op-den-Berg

Heist in een Ferm Landelijk kader

Na het fietsproject van vorig jaar hebben de Landelijke Gilde en Ferm van Heist-centrum een gelijkaardig initiatief met ‘In een Ferm Landelijk Kader in Heist’. Verspreid over het centrum, Hallaar, Zonderschot en Heist-Goor hebben een 70-tal leden hun creativiteit bot gevierd met een mooie, origineel versierde kader in hun voortuin. Bij de deelnemers die jaar zelfs een school en de Heistse academie. Initiatiefnemer Hugo Saelen tekende 2 wandelingen en 2 fietstochten uit langs de kaders. Daarbij kan je punten geven via een QR-code of een stemformulier, verkrijgbaar bij de Heistse toeristische dienst in de Postweg.

Creatieve leden van Ferm en Landelijke Gilde

“Het idee ontstond in coronatijd toen we iets zochten om onze leden te animeren en hun creativiteit te kunnen uiten”, vertelt Hugo Saelen die samen met zijn vrouw Mariette de coördinatie van deze actie verzorgt “Vorig jaar  deden we dat met versierde fietsen en dit jaar willen we de creativiteit van onze leden aanspreken door het ontwerpen van een mooie, originele kader. We hebben al 25 deelnemers meer dan vorig jaar en, al zeg ik het zelf, daar zitten een hele boel verbazingwekkende, verbluffende creaties bij.  Al wandelend of fietsend kan je passeren langs alle ontwerpen en er ook een waardering voor uitspreken. We geven drie prijzen; voor de ‘groots’te, de origineelste en de kleurrijkste”.  Naast de voortuintjes van de leden staan er op enkele drukbezochte plaatsen kaders van Ferm Landelijk Heist. Onder meer de academie heeft een mooie goudkleurige kader in elkaar gelast, maar ook de woonzorgcentra Berkenhof en Ten Kerselaere leverden een bijdrage.

Samenwerking gekaderd

“Het project zorgt ook voor verbinding onder de mensen”, aldus Hugo, “want op vele plaatsen is de kader een aanleiding om een praatje te maken met buren of passanten”. Een mooi samenwerkingsverband staat in de voortuin van de basisschool De Merel in Hallaar. Tegenover de school, in een appartementsgebouw, woont Jacinta die graag wou meedoen, maar geen tuintje heeft. Dank zij juf Katie en de leerlingen van het 3de studiejaar staat ook in de L.Carréstraat aan de school een kader met als basis een ontwerp van Jacinta maar met aanvulling van de jongens en meisjes die elk een tekening van een merel hebben ingekaderd.

De kaders blijven nog staan tot 30 september en op zaterdag 14 oktober wordt het project afgesloten met een Kaderfeest in zaal Withof te Heist-Zonderschot. Wandel- en fietstrajecten en waarderingsformulieren via de QR-codes bij de verschillende kaders en bij de Toeristische Dienst, Postweg 6 waar de  routes ook vertrekken. Info: hugo.saelen@gmail.com

 

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier