Nieuws uit de regio

09-04-2023 - Heist-op-den-Berg

Line-up Hestival 2023

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar dank zij de gulle steun van het lokaal bestuur is er terug Hestival op de laatste zaterdag van augustus. De organiserende Hestival vzw heeft zopas de line-up voor de 17de editie op zaterdag 26 augustus op het Cultuurplein voorgesteld. Openingsact wordt de Ketnetband en de headliners zijn de heropgerichte jongerengroep van 15 jaar geleden XINK en de ouwe getrouwe Admiral Freebee.

Zes bands en een dj

Het is een tijdje stil geweest, maar achter de schermen werd er de voorbije maanden enorm hard gewerkt om de line-up rond te krijgen: uiteindelijk staan er 6 band en een dj-set geprogrammeerd voor de traditionele afsluiter van de Heistse zomer. Traditioneel opent Hestival met een band voor de jongste muziekliefhebbers: De Ketnetband brengt Nederlandstalige klassiekers van verschillende Ketnetprogramma’s met een spetterende show. Daarna kan je genieten van het Tik-Tok wonder Berre die zowel eigen nummers als covers brengt met zijn prachtige stem.  Na Berre is het de beurt aan Chibi Ichigo. Naast haar zingend en rappend talent op elektronische muziek is deze Vlaams-Russische dame ook bekend van haar deelname aan ‘De Slimste Mens’. Daarna komt de Belgische rapper Mohamed Eddahbi Agounad, beter bekend als Dikke.

Headliners

De eerste headliner XINK speelde al in 2007 de pannen van het dak op Hestival, toen nog als een bandje van jonge tieners die pas aan de weg timmerden. Nadat ze bij de reünie 4 keer de Ancienne Belgique uitverkochtten zijn ze niet meer weg te denken van de Vlaamse festivalpodia. En Admiral Freebee, het alter ego van Tom Van Laere, brengt een mix van zijn oudere en recente nummers met zeker zijn grootste hit in Vlaanderen, Always on the Run, een single van het album The honey and the knife. Traditioneel wordt Hestival afgesloten met een bekende dj die hij de nacht laat indansen. Daarvoor zijn de onderhandelingen nog bezig.

Vrijwilligers gezocht

Om de stage-wisselingen op te vangen wordt beroep gedaan op lokaal dj-talent waarvoor de Heistse jeugdhuizen de komende weken een dj-contest organiseren. Maar Hestival kan niet blijven bestaan zonder de vele vrijwilligers die er mee hun schouders onder zetten. Ook voor deze editie is de organisatie nog op zoek naar enthousiastelingen die graag willen helpen om de dorstige festivalbezoekers van drank te voorzien of één van de andere postjes in te vullen. Inschrijven kan op www.hestival.be

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier