Nieuws uit de regio

07-04-2023 - Heist-op-den-Berg

Wegwijs in het Heistse winkelaanbod

Het provinciale project ‘De Zes van de Kempen’ wil met Europese subsidies Heist-op-den-Berg, Herentals, Geel, Mol, Turnhout en Hoogstraten op de kaart zetten als unieke shoppinglocaties. Vanaf nu kan je op www.shoppeninheistopdenberg.be  terecht om je favoriete winkel en/of horecazaak terug te vinden of om op zoek te gaan naar nieuwe unieke en leuke zaken, want ‘Welle hemme alles’. Opvallend is dat Heist van de 6 Kempense kleine winkelsteden het minste last heeft van leegstand in commerciële panden.

Elke handelaar van Heist-op-den-Berg

“We zitten een beetje geprangd tussen grote winkelsteden als Antwerpen, Mechelen en Leuven”, vertelt economieschepen Eva Van den Brande, “maar naast de rust, het vele groen en de gezelligheid hebben de Kempen nog veel meer te bieden zoals het uitgebreide winkelaanbod en daar willen we volop op inzetten. Van daaruit is het idee ontstaan om een unieke shopping-website te ontwikkelen voor heel Heist-op-den-Berg.” Philip Hilven heeft voor dit project alle Heistse handelaars bezocht en gefotografeerd om hen in 8 hoofdstukken te presenteren op de website. Op de site staan 400 Heistse handelaars, geïllustreerd met ongeveer 1300 foto’s. Hij beseft dat er mogelijk nog schoonheidsfoutjes in zitten en roept alle handelaars op om aanvullingen of verbeteringen te melden aan economie@heist-op-den-berg.be Die dienst belooft om minstens om de 2 maanden de site te updaten, zodat de informatie accuraat blijft.

Promotie van Heist als winkelstad

Op de Bergstraat-totem aan het Cultuurplein kan je een QR-code scannen die je rechtstreeks naar de website brengt. De internetpagina wordt via verschillende kanalen gepromoot. Onder meer Cultuurcentrum Zwaneberg, die veel mensen van buiten Heist aantrekt, wordt mee ingeschakeld. In de nieuwe seizoensbrochure en op elke pre-service mail die bezoekers krijgen voor elke voorstelling, zal de QR code voor ‘Shoppen in Heist-op-den-Berg’ vermeld worden. Ook organisatoren van grote evenementen zullen de code meenemen in de communicatie. Wat die evenementen betreft erkent schepen Kathleen Van Tygem dat er met het wegvallen van Heist Zomert en Heist Loopt en Zingt het dit jaar wat minder is, maar: “Er wordt aan gewerkt. Dankzij een uitgebreide subsidie zal Hestival zeker doorgaan, de Bergconcerten komen terug naar het Kerkplein en we werken nog aan enkele andere projecten. Maar ‘koken kost geld’ en vrijwilligers vinden om de feesten mee op te zetten, blijft moeilijk”. Eén van de grootste Heistse evenementen  is ongetwijfeld de braderij die dit jaar aan zijn 50ste editie toe is en nog extra in de kijker zal gezet worden.

 

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Speciale promoties Check het hier