Nieuws uit de regio

22-02-2023 - Heist-Goor

Succesvolste toneelkring terug aan de slag

Met zo’n 1500 tot 2000 toeschouwers per productie is De Molenwiek uit Heist-Goor een van de meest succesvolle toneelvereniging uit de regio. Vanaf vrijdag 24 februari brengen ze in zaal Ter Molen aan de Pastoor Mellaaertsstraat niet minder dan 9 opvoeringen van  ‘Op het verkeerde been’ van de komedieschrijver Pol Anrys. Ook dit jaar is het immense decor, waar sedert nieuwjaar werd aan gewerkt, één van de blikvangers van de toneelvoorstelling.

Terug actief na corona

“We wilden vorig jaar dit stuk al te brengen”, vertelt Matthias De Bot, de nieuwe woordvoerder van De Molenwiek.  “Dat zou dan de allereerste opvoering van dit nieuwe stuk geweest zijn. We waren zelfs begonnen met de repetities, maar door de gekende reden is het dan toch niet doorgegaan. Ondertussen is het al wel elders een keer gespeeld, maar toch zijn we nog bij de eerste opvoeringen in het Vlaamse land. Ondanks 2 jaar zonder voorstellingen zijn we blij dat we onze ploeg grotendeels bij elkaar konden houden. Dat is ook nodig, want onze opbrengst gaat grotendeels naar de parochiale zaal die ook 2 jaar praktisch geen inkomsten heeft gehad, maar wel 5000 euro roerende voorheffing per jaar moet betalen. Nu gaan we sparen voor de renovatie van de keuken”.

Carnaval in de Zwitserse Alpen       

‘Op het verkeerde been’ vertelt het verhaal van Angelique die 40 jaar is en wanhopig op zoek naar de liefde. Ze woont op een oude boerderij in de Zwitserse alpen samen met haar vader waar ze voor zorgt. Op een namiddag maakt ze zich klaar om samen met haar boezemvriend Angelo naar het jaarlijks grote carnavalbal in het dorp te gaan. En dit jaar heeft Angelique zich verkleed als man en Angelo als vrouw en gaan ze als verkleed koppel voor de hoofdprijs. Vlak voor ze naar het bal willen vertrekken belt er echter iemand aan de deur en als Angelique, verkleed als man de deur gaat open doen blijkt daar haar internetdate voor de deur te staan … tevens de baas van Angelo die zich ongewettigd ziek heeft laten verklaren om naar het bal te kunnen gaan. Een aantal onverwachte bezoekers, de boerderij die een fortuin waard blijkt te zijn en heel veel liefdesperikelen waarbij iedereen wel eens op het verkeerde been wordt gezet zorgen voor vaak hilarische situaties.

9 opvoeringen op 2 weken

De Zwitserse boerderij die het decor vormt van deze heerlijke komedie is weer een pronkstuk, gebouwd door de 9-koppige decorploeg die er bijna 2  maanden aan gewerkt heeft. De regie is in handen van Johan Lutgen, al vele jaren de huisregisseur van De Molenwiek. Op de planken ziet u Claris Verlinden, Matthias De Bot, Guido Verbraeken, Maria Torfs, Sanne Goyvaerts, Steven Tielemans, Quirien Van Overstraeten, Thomas vleugels en Jessie Lambrechts. Opvoeringen in zaal Ter molen op 24, 25 en 28 februari en op 3, 4, 6, 8, 10 en 11 maart, telkens om 20 u. Kaarten reserveren van maandag tot vrijdag tussen 19 en 20 u op 015 23 51 70.
www.degoorsemolenwiek.be

 

 

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier