Nieuws uit de regio

15-02-2023 - Booischot - Pijpelheide

1000 wafels voor de wandelaars

Voor de 19de keer organiseert KWB Pijpelheide op zondag 19 februari de Wafeltjeswandeling met vertrek en aankomst in zaal Ter Heide aan de Schrieksesteenweg. De wandeling is de 3de manche van Den Toer van Heist, het wandelcriterium met 9 Heistse wandeltochten. Wie er dit jaar minstens zes mee stapt, krijgt alvast een leuk cadeautje. Dank zij een gulle sponsor is er een gratis wafel voor elke wandelaar, ook al zijn het er misschien meer dan duizend.

Het KWB-team heeft een parcours met verschillende afstanden uitgetekend, richting Vlaams-Brabant, met naar keuze 5 – 7 – 9 – 13 en 16 km. De kortste wandeling is geschikt voor alles op wieltjes. De andere afstanden passeren onder meer langs de Bieheide, eén van de laatste stukjes bos op het grondgebied van Begijnendijk dat in 2006 werd omgevormd tot ‘Recreabos Bieheide’, een recreatief bos voor jong en oud. In het parochiecentrum van Begijnendijk is ook een rustpauze voorzien. Op 16 km is er een extra stop  op de Balenberg in het wielercentrum rond Sven Nijs.

Terug in de zaal  kan je genieten van pannenkoeken, soep, broodjes, hot-dog en de specialiteiten van het huis: Brusselse wafels met slagroom en boterhammen met kop. “Gelukkig kunnen wij nog rekenen op een uitgebreide ploeg vrijwilligers want alles samen hebben we toch een 40-tal helpers nodig,” aldus mede-organisator Koen Bruynsels,  “Niet alleen de dag zelf om in de zaal en op de rustplaats te zorgen voor bediening en mensen aan de administratie en in de keuken, maar ook de dagen ervoor om het parcours uit te tekenen.”

Vertrekken kan tussen 8 en 15 u, maar graag voor de donker terug binnen. “Uit ervaring weten we al dat de eerste  vertrekkers al rond 7 u staan te wachten om de langste afstanden aan te vatten” vertelt Koen nog. “De wandelsport heeft zwaar geleden door corona, maar blijkbaar is er nu toch al weer meer volk aanwezig op de wandelingen. Bij goed weer hopen we toch om 1000 wandelaars te mogen ontvangen. We hebben in ieder genoeg wafels voorzien”. Meer info bij Koen op 0478/562062.

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier