Nieuws uit de regio

06-02-2023 - Heist-op-den-Berg

Benefiet voor inlevingsreis naar Zuid-Afrika

Van 26 maart tot 6 april reizen 10 Heistse jongeren en enkele begeleiders naar Bergrivier, een gemeente in Zuid-Afrika. Niet om de toerist uit te hangen maar om de cultuurverschillen tussen een gemeente als Heist en haar Zuid-Afrikaanse tegenhanger te leren kennen. Vier jaar geleden waren Zuid-Afrikaanse jongeren al hier om onze levensstijl te ontdekken.  Om de reis te financieren, organiseren ze verschillende evenementen, onder andere een comedy avond met Nigel Williams (terug van weggeweest) in CC Zwaneberg op woensdag 8 februari om 19 u.

Wat is anders dan in Heist?

“Ik was direct enthousiast toen Boudewijn van de Heistse Noord-Zuid dienst het project kwam voorstellen op school”, vertelt Liam Aerts, één van de Heistse jongeren die deelneemt aan het uitwisselingsproject. “We zullen er tussen de plaatselijke bevolking verblijven en het lokale leven leren kennen. Ik heb al geleerd dat daar veel meer verschillende culturen samen leven. Hoe zullen zij zich onderling verhouden en hoe anders is het dan in Heist? Ik weet ook al dat Heist veel compacter is: Bergrivier is in oppervlakte 5 keer zo groot, maar heeft maar de helft van het aantal inwoners van Heist. Wij gaan te voet naar de bakker, of springen even snel op de fiets om iets uit de winkel te halen. Hoe is het om kilometers van alles af te wonen? Op die vragen gaan we daar een antwoord zoeken.  Ik vind het bovendien extra spannend, want ik ben nog nooit verder dan Spanje geweest”. De Heistse jongeren verblijven bij 10 gastgezinnen in Bergrivier. In 2024 komen diezelfde Zuid-Afrikaanse jongeren naar Heist-op-den-Berg om onze Belgische cultuur in echt te ervaren.

Comedy avond als benefiet

De Heistse jongeren, afkomstig uit het 5de middelbaar  van het Atheneum, Sint Lambertus en het H.Hartcollege,  moeten voor een deel zelf instaan voor de financiering van de trip. Er komt als minstens 500 euro uit eigen spaarpot en verder moeten ze samen 5000 euro zien samen te rapen via fundraising activiteiten als spaghettislag of wafelverkoop. Eén van de activiteiten is de comedy avond op woensdag 8 februari om 19 u in Zwaneberg. Hoofdmoot van de avond is Nigel Williams, die even  van het toneel was verdwenen, maar helemaal terug is met zijn humoristische maar scherpe kijk op de maatschappij. Hij krijgt de steun van de Brusselse comedian Gery La Boule. Na de show is er de mogelijkheid op in zaal Velodroom nog wat bij te praten bij een drankje.

 

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Speciale promoties Check het hier