Nieuws uit de regio

20-01-2023 - Putte

Putte koerst!

De gemeente Putte zet zijn naam als ‘wielergemeente’ extra in verf. Naast de organisatie van het Belgisch Kampioenschap op de weg voor elite dames en heren over 4 jaar, zijn er nog enkele belangrijke wedstrijden aangekondigd: in 2023 en 2025 zijn er het BK voor nieuwelingen U17 en voor beloften U23.  In 2025 en 2026 zal Putte als aankomstplaats fungeren voor de Baloise Belguim tour, doe vroegere Ronde van België.

Golazo

Voor de organisatie van het BK doet de gemeente, na een aanbestedingsprocedure, beroep op Golazo, een partner met een toppalmares en de grootste organisator van sportevenementen in België. Een speler uit de hoogste klasse dus. Ze staan nu al garant voor 21 internationale cyclocrossen en een aantal grote Belgische wielerkoersen, zoals de Benelux Tour (de vroegere BinckBank Tour) en de Baloise Belgium Tour. Golazo organiseerde ook al meerdere succesvolle BK’s: in Antwerpen, Gent en vorig jaar nog in Middelkerke. “Om het Belgisch kampioenschap te mogen organiseren kwam Golazo met een prachtig voorstel: de wielerkaravaan van de Baloise Belgium Tour komt zowel in 2025 als in 2026 aan in onze gemeente. Zo bouwen we elk jaar op naar die hoogdag in 2027,” aldus burgemeester Peter Gysbrechts.

Een flinke portie koersplezier

“Voor de organisatie van het BK voor beloften U23 en het BK voor de nieuwelingen U17 rekenen we op de medewerking en ervaring van de lokale vzw Putse Sprinters”, verduidelijkt Gysbrechts. “De lijn met Golazo blijft echter kort, want zij faciliteren deze BK’s. De Putse Sprinters en de gemeente kunnen dus te allen tijde beroep doen op het Belgische bedrijf uit Beringen.” In Putte werden de voorbije decennia al tal van grote wedstrijden gereden. In het 1981 vond er het BK voor profwielrenners plaats, met Roger De Vlaeminck als winnaar. De laatste jaren waren er vijf edities van het Na-Tourcriterium. Ook de Ronde van België (6x) en de Eneco-tour (1x) hielden al halt in de gemeente, met ritwinnaars als Tom Boonen, André Greipel en Robbie McEwen. Tussen 2025 en 2027 komen daar dus nog drie BK’s en twee Baloise Belgium Tourritten bij!

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier