Nieuws uit de regio

03-11-2022 - Hallaar

KFC Molenzonen gered!

Het stadsbestuur van Lier en het gemeentebestuur van Heist hebben een princiepsovereenkomst gesloten voor de aankoop van de voetbalterreinen aan de Spekstraat te Hallaar. Daarmee komt een einde aan 8 jaren onzekerheid, want in eerste instantie wenste de eigenaar, het OCMW van Lier, de gronden te verkavelen. Als beide gemeenteraden de overeenkomst goedkeuren, wordt het lokaal bestuur Heist eigenaar van ongeveer 200 are grond voor de prijs van 1.1480.000 euro.

Partijgenoten

Er waren wel regelmatig contacten tussen de verschillend besturen, maar uiteindelijk zorgde een overleg tussen de partijgenoten Eva Van den Brande, schepen van sport in Heist en Sabine Leyzen, schepen voor patrimonium in Lier(allebei Open VLD) voor een eerste aanzet. Als ook de andere artijgenoten burgmeesters Jan Moons in Heist en Rik Verwaest in Lier (allebei N-VA) mee op de kar sprongen, kwam er toch schot in de zaak. Drie maanden geleden heeft Heist een bod gedaan, dat nu door Lier aanvaard werd. Er is een extra clausule in de overeenkomst voorzien dat, indien Heist de gronden uiteindelijk toch zou verkavelen, een deel van de opbrengst ook naar de stad Lier zou vloeien.

Tekort aan sportgronden

Het dossier van KFC Molenzonen was ook een grote struikelblok voor het Masterplan Outdoor Sporten (MOS). “We hebben een schrijnend tekort aan open lucht terreinen voor buitensporten”, aldus schepen Van den Brande. “We zijn blij dat we de communicatie met Lier steeds open gehouden hebben en dat de dialoog uiteindelijk toch een oplossing heeft gebracht”.  Burgemeester Mons vult aan: ”We zijn blijven zoeken naar een oplossing, ter plaatse of elders in de gemeente en hadden daarvoor al verschillende pistes bewandeld. De landbouwgronden, die we hadden aangekocht om de pachter van mogelijke verhuisgronden ter wille te zijn, blijven hun waarde behouden en komen misschien binnenkort terug op de markt”.

Toekomstplannen

Het bestuur van KFC Molenzonen kon natuurlijk ook zijn geluk niet op. “Enkele maanden geleden stuurden we nog een persbericht rond dat we ‘B & B‘ waren , Bitter en Beschaamd,” vertelt Ronny Dockx, “Vandaag kunnen we zeggen dat we B & D  zijn, Blij en Dankbaar. Acht jaar hebben we in onzekerheid geleefd en ondertussen ook ons sportief beleid verder moeten voeren, zonder dat we zeker waren over ons voortbestaan. Vorige zondag hadden we bijvoorbeeld nog een derby tegen Booischot met 300 toeschouwers. Vandaag kunnen we zeggen dat we supercontent zijn. We staan met het eerste team 6de in de rangschikking op 3 punten van de leider, en ook de andere teams doen het bijzonder goed.” Voorezitter Rudy Vetters:  “ We kunnen nu beginnen denken aan de renovatie van onze kleedkamer en kantine, want dat zijn onze enige inkomten: de kleedkamers om onze vele spelers en spelertjes een deftig onderkomen te geven en de kantine om onze supporters goed te kunnen ontvangen.”

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier