Nieuws uit de regio

03-11-2022 - Hallaar

KFC Molenzonen gered!

Het stadsbestuur van Lier en het gemeentebestuur van Heist hebben een princiepsovereenkomst gesloten voor de aankoop van de voetbalterreinen aan de Spekstraat te Hallaar. Daarmee komt een einde aan 8 jaren onzekerheid, want in eerste instantie wenste de eigenaar, het OCMW van Lier, de gronden te verkavelen. Als beide gemeenteraden de overeenkomst goedkeuren, wordt het lokaal bestuur Heist eigenaar van ongeveer 200 are grond voor de prijs van 1.1480.000 euro.

Partijgenoten

Er waren wel regelmatig contacten tussen de verschillend besturen, maar uiteindelijk zorgde een overleg tussen de partijgenoten Eva Van den Brande, schepen van sport in Heist en Sabine Leyzen, schepen voor patrimonium in Lier(allebei Open VLD) voor een eerste aanzet. Als ook de andere artijgenoten burgmeesters Jan Moons in Heist en Rik Verwaest in Lier (allebei N-VA) mee op de kar sprongen, kwam er toch schot in de zaak. Drie maanden geleden heeft Heist een bod gedaan, dat nu door Lier aanvaard werd. Er is een extra clausule in de overeenkomst voorzien dat, indien Heist de gronden uiteindelijk toch zou verkavelen, een deel van de opbrengst ook naar de stad Lier zou vloeien.

Tekort aan sportgronden

Het dossier van KFC Molenzonen was ook een grote struikelblok voor het Masterplan Outdoor Sporten (MOS). “We hebben een schrijnend tekort aan open lucht terreinen voor buitensporten”, aldus schepen Van den Brande. “We zijn blij dat we de communicatie met Lier steeds open gehouden hebben en dat de dialoog uiteindelijk toch een oplossing heeft gebracht”.  Burgemeester Mons vult aan: ”We zijn blijven zoeken naar een oplossing, ter plaatse of elders in de gemeente en hadden daarvoor al verschillende pistes bewandeld. De landbouwgronden, die we hadden aangekocht om de pachter van mogelijke verhuisgronden ter wille te zijn, blijven hun waarde behouden en komen misschien binnenkort terug op de markt”.

Toekomstplannen

Het bestuur van KFC Molenzonen kon natuurlijk ook zijn geluk niet op. “Enkele maanden geleden stuurden we nog een persbericht rond dat we ‘B & B‘ waren , Bitter en Beschaamd,” vertelt Ronny Dockx, “Vandaag kunnen we zeggen dat we B & D  zijn, Blij en Dankbaar. Acht jaar hebben we in onzekerheid geleefd en ondertussen ook ons sportief beleid verder moeten voeren, zonder dat we zeker waren over ons voortbestaan. Vorige zondag hadden we bijvoorbeeld nog een derby tegen Booischot met 300 toeschouwers. Vandaag kunnen we zeggen dat we supercontent zijn. We staan met het eerste team 6de in de rangschikking op 3 punten van de leider, en ook de andere teams doen het bijzonder goed.” Voorezitter Rudy Vetters:  “ We kunnen nu beginnen denken aan de renovatie van onze kleedkamer en kantine, want dat zijn onze enige inkomten: de kleedkamers om onze vele spelers en spelertjes een deftig onderkomen te geven en de kantine om onze supporters goed te kunnen ontvangen.”

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier