Nieuws uit de regio

14-09-2022 - Heist-op-den-Berg

Herfst-opendeur opnieuw in vol ornaat

Nadat vorig jaar de herfst-opendeur in de Bergstraat nog in mineur was, heeft het Bergstraatcomité alles uit de kast gehaald om op zondag 18 september de bezoekers weer hartelijk te ontvangen. Van 13 tot 17 u zetten de Bergstraathandelaars hun beste beentje voor en is er heel wat randanimatie te beleven met enkele nieuwe attracties uit Nederland. Peter Van de Nouweland, voorzitter van het organisatiecomité, betreurt wel dat het gemeentebestuur op dezelfde dag het Feest van de Heistenaar organiseert in Booischot.

Een straat vol animatie

Na een schitterende zomer wordt het najaar stevig ingezet met het Herfstfestival in de Bergstraat, een ideale uitstap voor het hele gezin. In de verschillende boetieks worden  de najaarscollecties voorgesteld en is nu een uitgebreide keuze om uw garderobe voor de komende maanden aan te vullen. De terrasjes zijn extra gepoetst om de shoppende Bergstraatbezoeker een hapje en tapje te bezorgen. Voor de animatie heeft het Bergstraatcomité beroep gedaan op  vaste waarden als de ballonplooiers, clowns en demonstraties van dansstudio Kick-it. Maar er komen ook extra’s zoals originele acts op stelten  uit Nederland of een muzikaal kermispaard en een vlooiencircus.

Voddemétbezoekers

“De Bergstraat is volledig verkeersvrij en de winkels openen al om 13 u hun deuren”, vertelt Peter “Op die manier hopen we ook wat bezoekers van de Voddemét aan te trekken. Omdat we merkten dat ’s avonds de fut er wat uit is, stopt de animatie rond 17 u. We kunnen nu ook al de afspraak maken voor de eindejaars zondagen in de Bergstraat. Helaas geen Kerstmarkt meer. Daar hebben we veel in geïnvesteerd als Bergstraatcomité, maar dat was niet vol te houden. We zullen wel in december extra middlen steken in onze koopzondagen”.

Feest van de Heistenaar

Er is op 18 september heel wat te doen in de regio van autoloze zondagen tot 80 jaar Chiro in Hallaar. Maar de organisatie van het Feest van de Heistenaar vind Van de Nouweland niet oké. “Onze Herfst-opendeur is al 20 jaar op dezelfde zondag. Het is dan wel ongelukkig dat het gemeentebestuur dat het gemeentebestuur Heistse families op deze datum uitnodigt in een bos in Booischot, terwijl hier zoveel te beleven is”.

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier