Nieuws uit de regio

23-02-2022 - Heist-op-den-Berg

Heist blijft groeien

Op 31 december 2021 had Heist-op-den-berg 43.590 inwoners. Dat zijn er weer 504 meer dan een jaar geleden.  Dat maakt dat Heist de vierde grootste speler is in de provincie Antwerpen, na de grootsteden Mechelen, Antwerpen en Turnhout (45.874 inwoners waarvan 1450 Nederlanders).  De laatste vijf jaren (2017-2022) zien we een stijging van maar liefst 5,33

“Deze stijging is niet te verklaren door een natuurlijke bevolkingsgroei”, aldus schepen Eric Verbist, bevoegd voor de burgerlijke stand. “Het afgelopen jaar waren er immers meer overlijdens dan geboortes. We namen afscheid van 433 inwoners, waarvan 260 personen overleden in Heist zelf. Daarnaast werden er 376 nieuwe Heistenaren geboren, waarvan drie op Heists grondgebied: twee thuisbevallingen en eentje 'op weg naar het ziekenhuis'.”

De bevolkingsgroei is het gevolg van het aantal mensen dat er bewust voor kiest om in Heist te komen wonen. Er zijn vorig jaar meer mensen naar Heist verhuisd (1.970 inwijkelingen) dan dat er mensen vertrokken (1.523 uitwijkelingen). Door de combinatie van het uitgestrekte, landelijke karakter met een levendig, bruisend centrum, blijft Heist blijkbaar voor heel wat mensen een aantrekkelijke gemeente om in te wonen.

 Door de coronamaatregelen werden er vorig jaar, net als in 2020, minder huwelijken voltrokken: 149 bruidsparen stapten in het huwelijksbootje, een 40-tal huwelijken minder dan in een niet-coronajaar. Toch werden er nog steeds ongeveer dubbel zoveel huwelijken afgesloten dan dat er echtscheidingen (72) waren.

Heistenaren worden blijkbaar ook steeds ouder: In 2021 vierden 20 mensen hun 100ste verjaardag. Dit jaar hoopt men in Heist om 16 eeuwelingen in de bloemetjes te kunnen zetten. De oudste inwoner van Heist-op-den-Berg is op weg naar haar 105e verjaardag.

 

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Speciale promoties Check het hier