Nieuws uit de regio

08-12-2021 - Keerbergen

Op glad ijs in Keerbergen

Terwijl op vele andere plaatsen de winterevenementen worden afgelast of terug geschroefd, heeft de gemeente Keerbergen er een nieuwe winterse attractie bij.  Op zaterdag 11 december  wordt op het Gemeenteplein voor het eerst de schaatsbaan in gebruik genomen. “Een maand lang, van 10 december 2021 tot 9 januari 2022, zal dit uniek winterevent met de gezellige winterbar. zorgen voor wintersfeer, sociale cohesie en familiepret voor jong en oud”, aldus schepen Jens Eggers.

Het winterevent is een initiatief van de Raad voor Lokale Economie (de LEK) in samenwerking met de Gemeente Keerbergen. Vorig jaar waren de plannen al gesmeed, maar moest het om welbekende redenen uitgesteld worden. Verschillende Keerbergse vereniging baten één dag de winterbar uit te baten om zo ook hun verenigingskas te spijzen. De eerste dag staat de Lions Club Keerbergen aan de tapkraan en op zondag is het de beurt aan Fanfare De Eendracht. Verder zijn er nog enkele leuke evenementen gepland zoals Disney-on-ice, met een meet-and-greet met Micky Mouse op 18 december. Overdag of tijdens de vakantie in de voormiddag is de ijspret voorbehouden aan de Keerbergse scholen of de sportkampen of voorbehouden aan verschillende verenigingen die er bijvoorbeeld een eigen activiteit, sport, curling, ijshockey of iets anders doen

De winterbar is 400m2 groot en verwarmd. Ze werd gezellig ingericht met een loungegedeelte, statafels, banken, kerstversiering en -verlichting. Vanuit de winterbar hebben de bezoekers zicht op de schaatsbaan. Op weekavonden zal de ijspiste om 21u sluiten en de winterbar ten laatste om 22u. Op vrijdag en zaterdag schuift het een uurtje op. Enkel op de eerste zaterdag (11 december) en de laatste zaterdag (8 januari) blijft de winterbar tot 1u open. Alleen op 1 januari in de voormiddag is de baan gesloten. Een schaatsbeurt kost 2,40 euro en voor wie zelf geen schaatsen heeft, kan die ook uren aan 2,40 euro. In de winterchalets rond de ijsbaan serveren lokale horecazaken zowel zoete als hartige lekkernijen.

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Speciale promoties Check het hier