Nieuws uit de regio

14-08-2021 - Aarschot

500ste gebruiker Bib Open+

Op 19 april startte de Heistse bibliotheek met Open+: Tot 10 u ’s avonds, en dat 7 dagen op 7, kan je er terecht om helemaal op je eentje boeken uit te lenen en terug te brengen. Na een goeie 3 maanden zijn er al 500 lezers die zich geregistreerd hebben om, zonder tussenkomst van een bibliotheekmedewerker, aan hun leesplezier te geraken. Als er 1000 lezers geregistreerd zijn, komt er misschien een feestje!

Wie zich registreert als Open+-gebruiker, kan buiten de (bemande) openingsuren van de bibliotheek toch binnen in het bibgebouw. Je hebt er alleen je eID en een persoonlijke pincode voor nodig. Registreren kan volledig online en duurt zo’n halfuurtje. Je krijgt er wekelijks 56 extra openingsuren voor in de plaats! Tijdens het registreren krijg je een infofilmpje te zien met onder andere uitleg over het reglement. Meer info vind je op www.heist-op-den-berg.bibliotheek.be/openplus.  Wie niet zo handig is met de computer, kan zich ook in de bib zelf registreren.  Dan bel je best even om een afspreek te maken met een medewerker, die een half uurtje de tijd neemt om je alles uit te leggen.

Vanaf nu kan je niet alleen papieren boeken ontlenen, maak ook digitiaal. De bibliotheek breidt haar aanbod uit met e-boeken en e-readers! Dat zijn digitale boeken die je met een klein elektronisch apparaat kan lezen. Ideaal om het gewicht van je reiskoffer onder controle te houden. Je kan e-boeken ontlenen op een e-reader van de bib of op een eigen e-reader. Dat kan met de hulp van een medewerker van de bib aan de infobalie. Zo zorgen ze voor de veiligheid van de toestellen.

 

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier