Nieuws uit de regio

08-05-2021 - Heist-op-den-Berg

"De eerste zat hier al om half acht"

Op het ‘gouden kruispunt’ aan de voet van de Heistse berg zaten, ondanks minder gunstige weersomstandigheden, de terrassen goed vol op de eerste dag na de lockdown. ’t Hoekske opende pas om 9.30 u, maar de andere cafés lieten er geen gras over groeien en openden om 8 u op zaterdagmorgen hun deuren. Op het terras van ’t Pleintje had de eerste gast zich al geposteerd om 7. 25 u en tegen openingstijd zaten er al 25 wachtenden.

“’t Is al heel de dag bijzonder druk”, aldus Yves Janssens, cafébaas van ’t Pleintje “en ook op zondag en maandag verwachten we veel volk omdat er goed weer voorspeld is en ook omdat er weer zondagmarkt is in Heist. Ik ben natuurlijk heel blij en opgelucht dat we, na 6,5 maanden weer aan het werk kunnen, maar het is toch met gemengde gevoelens. Hier kunnen we terug aan de slag omdat we een ruim terras hebben, maar voor cafés zonder buitenterras en voor de meeste restaurants die ook geen terras hebben is het nog een steeds een moeilijke periode. Ik heb me de voorbij de maanden vooral bezig gehouden met wandelen, lopen, veel lezen en huishoudelijke taken en vooral uitkijken naar de dag vandaag.  Op de eerste dag hebben de klanten zich niet laten afschrikken door het slechte weer, maar hopelijk blijft het nu de komende periode een beetje droog”.

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier