Nieuws uit de regio

08-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Eénrichtingsverkeer

Eénrichting voor auto’s in de Bergstraat

Om de opening van de winkels op 11 mei op een veilige manier te laten verlopen, wordt in de Bergstraat éénrichtingsverkeer voor auto’s ingesteld, vanaf de Leopoldlei tot aan de Berkenstraat, het straatje richting bibliotheek naast Zwaneberg. Daarnaast zijn er nog verschillende maatregelen die moeten maken dat de ‘social distancing’ wordt gerespecteerd, maar de mensen toch kunnen genieten van het gezellig commercieel centrum van Heist.

De keuze van de richting van het éénrichtingsverkeer werd vooral bepaald door het bereikbaar houden van de parking ‘Cultuurplein’ en voor de minste overlast op het nu al zo drukke ‘gouden kruispunt’. Het schepencollege vindt het belangrijk om meer ruimte te creëren voor die voetgangers, zodat tussen de wachtrijen en passanten voldoende afstand ontstaat. Op die manier wil het lokale bestuur ervoor zorgen dat burgers zo snel mogelijk vertrouwen krijgen in deze nieuwe manier van winkelen.

  • Op de voetpaden wordt ook een éénrichtingsverkeer ingevoerd, waarbij iedereen aan de rechterkant van de straat moet stappen. Het blijft wel mogelijk om overal de Bergstraat te kruisen. Om verstrooide shoppers op weg te helpen, worden er diverse vloerstickers aangebracht.
  • De handelaars worden verzocht om àlle obstakels te verwijderen. Niet alleen de terrassen, maar ook alle reclameborden en andere objecten die een vlotte doorstroming in de weg staan.
  • Aan de kant van oneven nummers (de linkerkant van de rijrichting) mogen geen wagens meer geparkeerd worden. Aan de andere kant worden, waar bijvoorbeeld de terrassen verdwenen zijn, worden tijdelijk enkele extra nieuwe parkeerplaatsen ingericht. Die plaatsen zijn vooral ten behoeve van minder mobiele mensen en zogenaamde runshoppers, mensen die doelgericht en snel een product komen kopen en direct terug vertrekken.  De maximum parkeerduur van 30 minuten blijft behouden. Mobiliteitsschepen Vantygem benadrukt dat de ruimte voor de terrassen terug beschikbaar zal zijn, zodra de horeca weer geopend zal zijn.

“We blijven sterk inzetten op de omschakeling naar fietsverkeer”, aldus Vantygem. “Daarom zullen in de Bergstraat extra fietsstallingen worden voorzien. Voor fietsers blijft het dubbelrichtingverkeer overal behouden.”

Het bestuur vraagt de burgers om de voorwaarden van afstand en hygiëne steeds nauwgezet te respecteren. “Samen kunnen we werk maken van de economische heropleving van onze gemeente!”

De maatregelen worden permanent geëvalueerd en bijgestuurd of aangepast waar nodig in functie van de coronamaatregelen van de federale overheid.

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier