Nieuws uit de regio

23-04-2020 - Heist-op-den-Berg

Corona in Heist

Op de Heistse online gemeenteraad gaf burgemeester Vleugels enkele cijfers omtrent de verspreiding  van Covid 19 in de gemeente. Hij legde er wel de nadruk op dat, net als bij de nationale cijfers, de manier van tellen zeer verschillend is en dikwijls irrelevante informatie oplevert. Het belangrijkste cijfer was: 120 bevestigde positieve Heistenaars op 18 april, wat neer komt op 2.83 besmettingen per 1000 inwoners. Dat is net boven het nationale gemiddelde van 2.79 per duizend.

“Bij een rondvraag bij de 4 woonzorgcentra bleek ééntje er boven uit te schieten”, begint Vleugels het verhaal. “Bij navraag bleek dat dit WZC iedereen die een kuchje deed, als verdacht beschouwde en in isolatie plaatste. Daardoor bleken zij veel ‘verdachte’ gevallen te hebben, maar dikwijls zeer onterecht”.  In het gemeentelijk WZC Berkenhof noteert men 1 overlijden van een positief getest bewoner, maar het is niet zeker dat corona de doodsoorzaak was.  Daarnaast zijn er op de afdeling dementie nog enkele anderen positief getest, maar zonder duidelijke ziektesymptomen. Andere cijfers zijn moeilijk per gemeente te verkrijgen omwille van privacy redenen.

De Heiste politie heeft 94 ‘hotspots’ aangeduid als speelpleinen, parken, nachtwinkels, doe-het-zelf-zaken, die extra in het oog gehouden worden. Dienstdoende korpschef Eva Tolleneer meldde dat de gewone interventieteams niet minder dan 5833 controles hadden uitgevoerd + nog 4464 door de speciale coronateams.  Daarbij werden 83 processen verbaal opgesteld op 35 verschillende plaatsen, waarvan 61 voor ‘samenscholing’ en 20 voor ‘niet-essentiële verplaatsingen’.  Eén handelszaak diende gesloten te worden.  De korpschef deed ook nog een oproep aan de bevolking om de politie te verwittigen als er grove schendingen van de regeringsmaatregelen worden vastgesteld.

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Toekan Records

Vinyl & CD, drankjes en gebak

lees meer

Speciale promoties Check het hier