Nieuws uit de regio

15-03-2020 - Heist-op-den-Berg

Toch maandagmarkt

De Bergstraat toont in coronatijden een lege aanblik maar in tegenstelling tot wat er verscheen op de gemeentelijke infoborden in de verschillende dorpscentra zal de maandagmarkt toch kunne doorgaan in het commercieel centrum van Heist.  Niet alleen voor voeding, maar ook alle andere kramen als kleding en huishoudproducten zijn toegelaten.

In eerste instantie had het gemeentebestuur zowel de zondag- als de maandagmarkt geschrapt. Het lokaal bestuur werd echter terug gefloten door de provincie die stelt dat openbare markten  onder hetzelfde regime vallen als gewone winkels: dat wil zeggen dat op weekdagen alle verkooppunten toegankelijk zijn, behalve deze waar iets ter plaatse geconsumeerd wordt. Een terrasje doen op de maandagmarkt zit er dus niet in, wel een koffie aan de take-away.

In de Bergstraat wordt ondertussen reeds creatief omgesprongen met de coronaproblematiek: Enkele kledingwinkels zoals onder andere Plan en de kinderboetiek Bizar hebben hun openingsuren op weekdagen verruimt tot 20 u ’s avonds, net als de schoenwinkel Valerie die dagelijks open is tot 19.30 u. Andere winkels doen dat bijvoorbeeld alleen op vrijdag. Op die manier hopen ze de omzet van zaterdag, die dikwijls een veelvoud is van de andere weekdagen, te kunnen compenseren.

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier