Nieuws uit de regio

12-03-2020 - Heist-op-den-Berg

Geen feestelijke opening voor De Lo

Omwille van de problematiek rond het coronavirus heeft de gemeente Heist en Sportoase besloten om alle festiviteiten rond de opening van zwembad De Lo op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart af te lassen. Dat is vooral een streep door de rekening van Duikschool Arronax die op zaterdag een wereldrecordpoging gepland had om in het Guiness Book of Records te komen.

 “Sportoase staat voor gezondheid en een brede toegankelijkheid voor iedereen, zo hebben we een breed aanbod voor elke doelgroep” aldus directeur Michaël Schouwaerts, ”We willen met deze annulering tijdig onze verantwoordelijkheid opnemen en vermijden dat grote groepen bij elkaar komen om zo het risico op een exponentiële verspreiding van het virus te voorkomen. Het centrum zal wel (tot nader bericht) gewoon de deuren openen op zondag 15 maart, bezoekers komen dan gespreid over de dag en niet in één groep.

Om hun 15-jarig bestaan te vieren had Duikschool Arronax het plan opgevat om een levende pyramide van 67 duikers te bouwen tussen 15u-16u bij de opening van het nieuwe zwembad. Het oude record van 62 duikers zou er aan geloven en het publiek zou vanop de tribune de hele operatie gadeslaan. Bij Sportoase was men deze recordpoging zeer genegen omdat het bedrijf ook precies 15 jaar bestaat. Maar het project gaat dus niet door.  Wat wel doorgaat, maar zonder publiek, is de grootste onderwatertentoonstelling. Het oude record staat op 132 foto’s die onder water een tentoonstelling vormen. Arronax wil vrijdagavond 13 maart 150 foto’s (55 x 55 cm) tentoonstellen onder water in het oude zwembad onder de titel “De wereld in het blauw: Ontmoetingen”. Op die manier hopen ze toch nog in het Guiness Book terecht te komen.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier