Nieuws uit de regio

12-03-2020 - Heist-op-den-Berg

Geen feestelijke opening voor De Lo

Omwille van de problematiek rond het coronavirus heeft de gemeente Heist en Sportoase besloten om alle festiviteiten rond de opening van zwembad De Lo op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart af te lassen. Dat is vooral een streep door de rekening van Duikschool Arronax die op zaterdag een wereldrecordpoging gepland had om in het Guiness Book of Records te komen.

 “Sportoase staat voor gezondheid en een brede toegankelijkheid voor iedereen, zo hebben we een breed aanbod voor elke doelgroep” aldus directeur Michaël Schouwaerts, ”We willen met deze annulering tijdig onze verantwoordelijkheid opnemen en vermijden dat grote groepen bij elkaar komen om zo het risico op een exponentiële verspreiding van het virus te voorkomen. Het centrum zal wel (tot nader bericht) gewoon de deuren openen op zondag 15 maart, bezoekers komen dan gespreid over de dag en niet in één groep.

Om hun 15-jarig bestaan te vieren had Duikschool Arronax het plan opgevat om een levende pyramide van 67 duikers te bouwen tussen 15u-16u bij de opening van het nieuwe zwembad. Het oude record van 62 duikers zou er aan geloven en het publiek zou vanop de tribune de hele operatie gadeslaan. Bij Sportoase was men deze recordpoging zeer genegen omdat het bedrijf ook precies 15 jaar bestaat. Maar het project gaat dus niet door.  Wat wel doorgaat, maar zonder publiek, is de grootste onderwatertentoonstelling. Het oude record staat op 132 foto’s die onder water een tentoonstelling vormen. Arronax wil vrijdagavond 13 maart 150 foto’s (55 x 55 cm) tentoonstellen onder water in het oude zwembad onder de titel “De wereld in het blauw: Ontmoetingen”. Op die manier hopen ze toch nog in het Guiness Book terecht te komen.

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Speciale promoties Check het hier