Nieuws uit de regio

29-02-2020 - Aarschot

Buren planten nieuwe houtkant in Hollestraat

Enkele enthousiastelingen hebben in de Hollestraat op zaterdagvoormiddag de houtkant opnieuw aangeplant die in 2016 door de aanpalende landbouwer was uitgereden. Vorig jaar werd die al een keer terug aangeplant, maar een enthousiaste wegbermaannemer heeft enkele maanden later alles opnieuw afgereden. De vzw Boomalarm nam het initiatief om, samen met den Titte, den Grunen Hesteneer, de berm over een lengte van 120 m opnieuw aan te planten.

De vzw Boomalarm werd vorig jaar opgericht door Jan Gommers uit frustratie omdat volgens hem toch nog meer bomen gerooid worden, dan er worden geplant. Met zijn vzw zoekt hij plaatsen in de eigen regio waar hij groen kan aanplanten. In Vlaanderen zijn nog verschillende dergelijke initiatieven ontstaan van lokale groepjes die in eigen regio meer groen willen planten: Boom², Boompunt,… Met de tijd hoopt dat Jan Gommers dat deze groepjes samenwerken om bijvoorbeeld via de Koning Boudewijnstichting ook in aanmerking te komen voor subsidies. De overeenkomst tussen al die vzw’tjes is dat ze allemaal vanuit de basis werken. Jan was dan ook bijzonder blij dat verschillende buren kwamen opdagen om een handje toe te steken bij het planten van jonge haagkant. Het plantgoed werd door de gemeente ter  beschikking gesteld: meidoorn, sleedoorn, lijsterbes, hazelaar, gelderse roos, kornoelje,… hetgeen volgens den Titte zal zorgen voor een rijkbloeiende haagkant met vele bessen voor de vogels.

Het verdwijnen van de haagkant aan de Hollestraat werd aan de kaak gesteld door Titte Van den Broeck, de man die praktisch dagelijks een oogje houdt op de Heistse natuur. Als de huidige situatie vergelijkt met de toestand toen Google Maps is langs geweest, is het verschil inderdaad frappant. Den Titte drukte daarom ook zijn dankbaarheid uit tegenover de gemeente die toegaf dat de firma die in de Hollestraat de wegbermen beheerde, inderdaad haar boekje te buiten was gegaan.

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier