Nieuws uit de regio

27-02-2020 - Wiekevorst

Genaaid zonder voorschrift

Toneelkring Vreugd en Deugd, een afdeling van de Wiekevorstse KWB, brengt in de parochiezaal de Franse komedie ‘Tailleurs pour dames’, in een vertaling van Jeroen Maes en door hem omgedoopt tot ‘Genaaid zonder voorschrift’. Frank Sterckx, die zelf al vele jaren op de planken staat als acteur in diverse producties, doet voor de eerste keer een regie voor volwassenen.

“De kleding heeft een belangrijke rol in het stuk”, vertelt de regisseur, “Om niet te veel te verklappen zijn de repetitiefoto’s in gewone kledij”.  Frank erkent dat hij zelf ook veel bijleert in zijn eerste regie, maar benadrukt dat hij bij de acteurs vooral het ‘plezier van toneelspelen’ wil bijbrengen.  Eerder had hij al wel bij enkele jongerenverenigingen de regie gedaan. “Het is een dankbaar stuk omdat er verschillende soorten humor inzitten:  van de vaudeville van Feydeau tot echte slapstick en ook een beetje eigen interpretatie”, aldus de regisseur.

Dokter Moulineaux mist zijn geheime afspraakje met zijn maîtresse Suzanne Aubin. Wanneer hij pas ’s ochtends thuiskomt, staat zijn vrouw hem op te wachten. De dokter probeert zich eruit te praten en verzint meer en meer leugens die ervoor zorgen dat misverstanden en persoonsverwisselingen zich opstapelen waardoor hilarische situaties ontstaan…

Op de planken ziet u Kevin Ver Elst, Johan Verbruggen, Hendrik Tielens, Frans Hoefkens, Cecile Verbruggen, Kristel Callaert, Karen Geboes, Els Vloebergh en Josée Van Dyck.  Opvoeringen in de parochiezaal van Wiekevorst, Wiekevorst Dorp, op 7, 10, 12, 13 en 14 maart, telkens om 20 u -. Kaarten reserveren tijdens de kantooruren op 014 26 03 59 of via jos.verwimp@outlook.be

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier