Nieuws uit de regio

06-01-2020 - Heist-op-den-Berg

Cynthia heeft de touwtjes in handen

Al twintig jaar is Cynthia Van den Brande de vaste regie-assistente van SHAKE, de jeugdafdeling van het Heist Kamertoneel. Na vele (semi)professionele regisseurs te hebben bijgestaan, neemt ze voor de nieuwste productie ’Impact’ zelf de touwtjes in handen.

Shake staat voor Startende Heistse Acteurs brengen Keigoed Entertainment (of iets van die strekking). Voor haar immense opdracht om 16 jonge pubers in de hand te houden, kreeg Cynthia de hulp van Jodi Heremans.  Die was vroeger zelf actief bij Shake en volgt nu in Tilburg  (NL) een muzikale theateropleiding. Voor de zomer spendeerde de groep tijd aan improvisatie, beweging, status, stemgebruik met als afsluiter een ‘inspiratieronde’.  “Direct na de eerste kennismakingsrepetitie van 3 uur werden al snel gevoelens met elkaar gedeeld en persoonlijke dingen in de groep gegooid. Toen ik na de repetitie de deur dicht trok, voelde ik nog steeds de samenhorigheid van deze groep nazinderen, waar toch 6 nieuwkomers bij zaten. We gaan zelf een toneelstuk maken”, was het besluit van Cynthia. “Onder meer aan de toog tijdens de Ronde van Hallaar hoorde ik al eens commentaar over ‘de jeugd van tegenwoordig’. En dat is precies de doelgroep waarmee we werken. Samen met Jodi ben ik dan aan de slag gegaan om in grote lijnen een verhaal uit te tekenen. Op vakantie nam ik de camera vol fragmentjes van de improvisatieoefeningen mee. Terwijl mijn 3 ventjes aan het zwembad zaten, zat ik deze zomer te schrijven. Zo is ‘Imapct’ geboren”. Begin september is de eerste volledige versie van ‘Impact’ uit de printer gerold en werd vanaf toen duchtig gerepeteerd.  “Het resultaat is niet zomaar een toneelstuk, maar ‘ons’ stuk dat we ‘samen’ gecreëerd hebben.”

Kinderen worden steeds mondiger. Jongeren komen meer op straat om hun rechten te verdedigen. Zouden volwassenen niet beter de touwtjes wat strakker aantrekken? Of wordt het echt tijd dat ze een luisteren naar wat ‘de jeugd van tegenwoordig’ te zeggen heeft.

Op de planken ziet u Emile Mertens, Maxim Schollaert, Jolien Robbrecht, Nette Rombouts, Kaat Goossens, Fien Dyck, Emma Coeck, Karlijn Verhaegen, Sien Huybrechts, Floor Van Casteren, Kaat Van den Broeck, Emily Risteyn, Sien Verhaegen, Eliano Chika, Maarten Welters en Rhyss Van Nuffelen, jongeren tussen 13 en 18 jaar.

Opvoeringen in het theater aan de Kattestraat op 10 – 11 – 14 – 17 – 18 24 en 25 januari, telkens om 20.30 u en op 19 en 26 januari om 15 u.  Reservatie: www.heistskamertoneel.be of 0470 86 17 79

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Speciale promoties Check het hier