Nieuws uit de regio

06-01-2020 - Heist-op-den-Berg

Cynthia heeft de touwtjes in handen

Al twintig jaar is Cynthia Van den Brande de vaste regie-assistente van SHAKE, de jeugdafdeling van het Heist Kamertoneel. Na vele (semi)professionele regisseurs te hebben bijgestaan, neemt ze voor de nieuwste productie ’Impact’ zelf de touwtjes in handen.

Shake staat voor Startende Heistse Acteurs brengen Keigoed Entertainment (of iets van die strekking). Voor haar immense opdracht om 16 jonge pubers in de hand te houden, kreeg Cynthia de hulp van Jodi Heremans.  Die was vroeger zelf actief bij Shake en volgt nu in Tilburg  (NL) een muzikale theateropleiding. Voor de zomer spendeerde de groep tijd aan improvisatie, beweging, status, stemgebruik met als afsluiter een ‘inspiratieronde’.  “Direct na de eerste kennismakingsrepetitie van 3 uur werden al snel gevoelens met elkaar gedeeld en persoonlijke dingen in de groep gegooid. Toen ik na de repetitie de deur dicht trok, voelde ik nog steeds de samenhorigheid van deze groep nazinderen, waar toch 6 nieuwkomers bij zaten. We gaan zelf een toneelstuk maken”, was het besluit van Cynthia. “Onder meer aan de toog tijdens de Ronde van Hallaar hoorde ik al eens commentaar over ‘de jeugd van tegenwoordig’. En dat is precies de doelgroep waarmee we werken. Samen met Jodi ben ik dan aan de slag gegaan om in grote lijnen een verhaal uit te tekenen. Op vakantie nam ik de camera vol fragmentjes van de improvisatieoefeningen mee. Terwijl mijn 3 ventjes aan het zwembad zaten, zat ik deze zomer te schrijven. Zo is ‘Imapct’ geboren”. Begin september is de eerste volledige versie van ‘Impact’ uit de printer gerold en werd vanaf toen duchtig gerepeteerd.  “Het resultaat is niet zomaar een toneelstuk, maar ‘ons’ stuk dat we ‘samen’ gecreëerd hebben.”

Kinderen worden steeds mondiger. Jongeren komen meer op straat om hun rechten te verdedigen. Zouden volwassenen niet beter de touwtjes wat strakker aantrekken? Of wordt het echt tijd dat ze een luisteren naar wat ‘de jeugd van tegenwoordig’ te zeggen heeft.

Op de planken ziet u Emile Mertens, Maxim Schollaert, Jolien Robbrecht, Nette Rombouts, Kaat Goossens, Fien Dyck, Emma Coeck, Karlijn Verhaegen, Sien Huybrechts, Floor Van Casteren, Kaat Van den Broeck, Emily Risteyn, Sien Verhaegen, Eliano Chika, Maarten Welters en Rhyss Van Nuffelen, jongeren tussen 13 en 18 jaar.

Opvoeringen in het theater aan de Kattestraat op 10 – 11 – 14 – 17 – 18 24 en 25 januari, telkens om 20.30 u en op 19 en 26 januari om 15 u.  Reservatie: www.heistskamertoneel.be of 0470 86 17 79

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier