Nieuws uit de regio

05-01-2020 - Heist-op-den-Berg

“Geen extremisme in Heist”

Veel volk op het nieuwjaarsvuurwerk van de gemeente Heist op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg. Omwille van de diervriendelijkheid was het een ‘geluidsarm’ vuurwerk maar voor de gelegenheid wel met veel ‘vuur’ en, naast de traditionele vuurpijlen, voor het eerstook indrukwekkende laserstralen. In zijn nieuwjaarsbrief had burgemeester Vleugels het over het extremisme in ons land en in de wereld.

Nasty and the Flipstones zorgden voor de muzikale animatie, een beetje heavy-er dan de Heistsenaren gewoon zijn, maar daarom niet minder ambiancevol. De gratis drank werd geserveerd door de medewerkers van de Oxfam Wereldwinkel en de Vriendenkring van het gemeentepersoneel. Voor het eerst werd alles opgediend in herbruikbare bekers, waarbij de wijnglazen tegen het einde van het evenement uitgeput geraakten. In zijn nieuwjaarstoespraak beschreef burgemeester Vleugels het voorbije jaar vooral over het extremisme in de wereld, van de Brexit tot de temperaturen in Vlaanderen. “Ook in Heist hadden we met extreme omstandigheden te maken tijdens de samenstelling van het schepencollege. Wij bewezen echter dat voor een schijnbaar onoplosbaar probleem toch een oplossing kan gevonden worden”.  Hij bedankte uitdrukkelijk de gemeenteraadsleden die niet hebben staan roepen op de sociale media en er voor zorgden dat we geen kibbelend gemeentebestuur hebben.  “Maakt u geen zorgen”, sprak Vleugels, ‘het gaat met deze gemeente meer dan goed.”. 2020 zal voor Heist in het teken staan van een hele boel nieuwe realisaties: het nieuwe zwembad De Lo aan de Lostraat, een nieuwe school op Pijpelheide en het nieuwe gebouw voor de teken- en muziekacademie aan de Oude Godstraat.

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier