Nieuws uit de regio

05-01-2020 - Heist-op-den-Berg

“Geen extremisme in Heist”

Veel volk op het nieuwjaarsvuurwerk van de gemeente Heist op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg. Omwille van de diervriendelijkheid was het een ‘geluidsarm’ vuurwerk maar voor de gelegenheid wel met veel ‘vuur’ en, naast de traditionele vuurpijlen, voor het eerstook indrukwekkende laserstralen. In zijn nieuwjaarsbrief had burgemeester Vleugels het over het extremisme in ons land en in de wereld.

Nasty and the Flipstones zorgden voor de muzikale animatie, een beetje heavy-er dan de Heistsenaren gewoon zijn, maar daarom niet minder ambiancevol. De gratis drank werd geserveerd door de medewerkers van de Oxfam Wereldwinkel en de Vriendenkring van het gemeentepersoneel. Voor het eerst werd alles opgediend in herbruikbare bekers, waarbij de wijnglazen tegen het einde van het evenement uitgeput geraakten. In zijn nieuwjaarstoespraak beschreef burgemeester Vleugels het voorbije jaar vooral over het extremisme in de wereld, van de Brexit tot de temperaturen in Vlaanderen. “Ook in Heist hadden we met extreme omstandigheden te maken tijdens de samenstelling van het schepencollege. Wij bewezen echter dat voor een schijnbaar onoplosbaar probleem toch een oplossing kan gevonden worden”.  Hij bedankte uitdrukkelijk de gemeenteraadsleden die niet hebben staan roepen op de sociale media en er voor zorgden dat we geen kibbelend gemeentebestuur hebben.  “Maakt u geen zorgen”, sprak Vleugels, ‘het gaat met deze gemeente meer dan goed.”. 2020 zal voor Heist in het teken staan van een hele boel nieuwe realisaties: het nieuwe zwembad De Lo aan de Lostraat, een nieuwe school op Pijpelheide en het nieuwe gebouw voor de teken- en muziekacademie aan de Oude Godstraat.

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier