Nieuws uit de regio

19-08-2019 - Westmeerbeek

Mijn ogen zijn jouw ogen

Op 70-jarige leeftijd heeft Jul Schellens zijn 2de boek uitgebracht: ‘Jouw ogen zijn mijn ogen’, een prentenboek voor kinderen dat eigenlijk een leuk dagboek is van een blindengeleidehond met verschillende interessante weetjes, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Jul, die publiceert onder zijn volledige naam Julius Schellens, pikte in zijn middelbare schooltijd in de Grieks-Latijdns te Westerlo al de liefde voor literatuur en poëzie op. Door een beginnende blindheid (retinitis pigmentosa) kon hij niet aan de studie Germaanse filologie beginnen  en begon dan voor de Belgische Boerenbond te werken. Pas na zijn 60ste verjaardag publiceerde hij 2 dichtbundels en in het voorjaar van  2019 zijn eerste roman ‘Mijn Moeder is mijn Mama niet’, naar een waargebeurd verhaal.

De Westerbekenaar is al zestien jaar geleidehondgebruiker en Ruth Wielockx is puppypleegmama, kinderauteur en illustratrice. Samen schreven zij vanuit hun ervaring het boek ‘’Mijn ogen zijn jouw ogen’. Met de leuke illustraties, de originele insteek en interessante achtergrondinformatie is dit boek ideaal om kinderen de wereld van de geleidehonden te leren kennen.

“Mijn geleidehond geeft me een enorme onafhankelijkheid en grote zelfstandigheid. Met het boek ‘ Mijn ogen zijn jouw ogen’ hoop ik kinderen reeds van kindsbeen af begrip en respect bij te brengen voor mensen met een handicap en hun hulpmiddel, in dit geval een blindengeleidehond,” aldus Julius. In het prentenboek volg je Rino, een pup die wordt opgeleid tot geleidehond. Hoe gaat het eraan toe in zijn pleeggezin? Wat leert hij allemaal in het opleidingscentrum? En wat mag jij zelf wel of niet doen als je een geleidehond tegenkomt op straat? Je komt het allemaal te weten! Bovendien lees je in het dagboek van Rino wat hij zelf van zijn taken en zijn leven met zijn baasje vindt.

Het boek is uitgegeven bij Clavis Books en is verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier