Nieuws uit de regio

12-08-2019 - Schriek

Zachtjes aan met bruut geweld

Eén dag per jaar mag je er zeker van zijn dat elke tractor in Schriek en omstreken er op zijn paasbest uitziet, want op 15 augustus verzamelen er weer mee dan 200 tractoren aan de kerk van Schriek voor de zegening en de Gymkana van de Landelijke Gilde

Vanaf een uur of 10 paraderen enkele honderden landbouwtractoren in alle maten en kleuren in de Leo Kempenaersstraat voor een zegening door pastoor Van Lommel. Het geronk van al die paardenkracht is vrij indrukwekkend.  Nadien laten de bestuurders zijn hoe goed ze met hun werkpaard overweg kunnen in de Gymkana vanaf 11 u op het kerkplein. Dat is een van de eerste en van de grootste behendigheidswedstrijden voor tractoren van Vlaanderen. In Schriek is men ondertussen al aan de 31ste  editie toe, en toch zit er nog geen verval op het concept want jaarlijks is de deelnemerslijst sneller uit verkocht dan pakweg Tomorrowland. Ook dit jaar waren de tickets voor deelnemers op 12 uur tijd uitverkocht. De organiserende Schriekse landelijke gilde heeft ook een patent op originele wedstrijdproeven waarbij niet de brute paardenkracht maar de behendigheid van de bestuurder op de proef gesteld worden. Niet het aantal PK maar stuurvaardigheid zijn belangrijk op een Gymkana.Daarom loopt het kerkplein van Schriek ieder jaar vol met kijklustigen. Met natuurlijk voor iedereen een hapje en tapje. Er wordt ook aan de kleinsten gedacht met een heuse kindergymkana in het parochiecentrum. Een 300 –tal kinderen kunnen daar met minitractortjes en gocarts hun kunstjes aan de ouders en familie laten zien, net zoals de grote broers buiten.

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier