Nieuws uit de regio

12-08-2019 - Schriek

Zachtjes aan met bruut geweld

Eén dag per jaar mag je er zeker van zijn dat elke tractor in Schriek en omstreken er op zijn paasbest uitziet, want op 15 augustus verzamelen er weer mee dan 200 tractoren aan de kerk van Schriek voor de zegening en de Gymkana van de Landelijke Gilde

Vanaf een uur of 10 paraderen enkele honderden landbouwtractoren in alle maten en kleuren in de Leo Kempenaersstraat voor een zegening door pastoor Van Lommel. Het geronk van al die paardenkracht is vrij indrukwekkend.  Nadien laten de bestuurders zijn hoe goed ze met hun werkpaard overweg kunnen in de Gymkana vanaf 11 u op het kerkplein. Dat is een van de eerste en van de grootste behendigheidswedstrijden voor tractoren van Vlaanderen. In Schriek is men ondertussen al aan de 31ste  editie toe, en toch zit er nog geen verval op het concept want jaarlijks is de deelnemerslijst sneller uit verkocht dan pakweg Tomorrowland. Ook dit jaar waren de tickets voor deelnemers op 12 uur tijd uitverkocht. De organiserende Schriekse landelijke gilde heeft ook een patent op originele wedstrijdproeven waarbij niet de brute paardenkracht maar de behendigheid van de bestuurder op de proef gesteld worden. Niet het aantal PK maar stuurvaardigheid zijn belangrijk op een Gymkana.Daarom loopt het kerkplein van Schriek ieder jaar vol met kijklustigen. Met natuurlijk voor iedereen een hapje en tapje. Er wordt ook aan de kleinsten gedacht met een heuse kindergymkana in het parochiecentrum. Een 300 –tal kinderen kunnen daar met minitractortjes en gocarts hun kunstjes aan de ouders en familie laten zien, net zoals de grote broers buiten.

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Speciale promoties Check het hier