Nieuws uit de regio

07-08-2019 - Tremelo

Fietsen met Victor Campenaerts en Laurens Sweeck

De Fietseling op 11 augustus is een groots wielerevenement van de gemeenten Tremelo, Herselt en Begijnendijk. Bij de groepsstart van de 60 km houdt werelduurrecordhouder Victor Campenaerts een signeersessie en ook veldrijder Laurens Sweeck rijdt mee. Daarnaast zijn er nog vele andere tochten, van het Fietselingetje van 10 km tot het Frans Verbeeck parcours van 100 km. Terug op de vertrekplaats is er nog veel muzikale ambiance.

Sportievelingen, recreatieve fietsers en gezinnen kunnen genieten van enkele mooie, rustige fietsroutes langs toeristische plekjes tijdens de Fietseling. De nieuwe fietsroutes werden samengesteld aan de hand van een uitgebreid aanbod aan toeristische trekpleisters en animatie. Zo wordt dit jaar een unieke route van 80 km bewegwijzerd om volop de toeristische kaart te trekken. Deze route wordt ook gebruikt als basis voor bijna alle kortere routes van 60, 40 en 20 km, zodat de toeristische trekpleisters rijkelijk aan bod komen. Wil je een bezoek brengen aan het Sven Nys Cycling Center, Damiaanmuseum, de festivalweide en het bezoekerscentrum Rock Werchter X? Of liever een streekproductenmarkt en kindercrossparcours bijwonen? Het is allemaal mogelijk!

Tussen 7 en 15 u kan je vrij vertrekken voor de verschillende afstanden. Wie de sfeer van een echt wielerpeloton wil opsnuiven kan op het Damiaanplein in Tremelo om 9 u meerijden met de 60 km aan een gemiddelde van 25 km/u. Echte sportievelingen sluiten aan bij het peloton dat op het Kerkplein in Begijnendijk om 8.30 u vertrekt voor 100 km aan 32 km/u.

Vanaf 14 u is er op het Damiaanplein in Tremelo heel wat te beleven, zelfs voor wie niet deelneemt aan de Fietseling: doorlopend springkastelen en grime, de ballonnenclown Mr. Creezy (14u-17u) en muzikale optredens van Johan Veugelers (14 u), Kontrair (15 u) en Les Copines (17.30 u). Vanaf 19 u houdt een dj er de ambiance in. Ook op het Kerkplein in Begijnendijk en het Gemeenteplein aan de Vest te Herselt is heel wat te beleven op 11 augustus. Meer info op www.

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Speciale promoties Check het hier