Nieuws uit radioland

Christina groeide uit van kleine radiopiraat tot een semiprofessioneel radiostation en is een van de weinige regionale radio’s die de woelige stormen heeft overleefd. De afgelopen jaren werden al heel wat hindernissen overwonnen maar er liggen nog meer uitdagingen in het verschiet.

Christina heeft het voorbije jaar een lange weg afgelegd
Sinds de laatste erkenningsronde heeft Christina een lange weg afgelegd en daarbij heel wat hindernissen overwonnen. Twee nieuwe zendsites in Hulshout en Aarschot werden technisch helemaal uitgerust met antennes, zenderpark, soundprocessing, straalverbindingen, …, de studio kreeg een grondige opfrissingsbeurt en we namen nieuwe hardware en  audiosoftware (i.s.m. Broadcast Partners uit Nederland) in gebruik met heel wat toekomstmogelijkheden. Het FM audiosignaal van de 3 antennes is ook perfect gesynchroniseerd  waardoor je in een grote regio goede ontvangst hebt in de auto.

Nog werk aan de winkel?
“Er staat nog veel te gebeuren. We zijn geen beroepsmensen maar we gaan wel de uitdaging aan een vaste stek te blijven behouden in de radiowereld. We geloven in onze  toekomst!” klinkt het. Het medium radio heeft algemeen een groot aandeel in Vlaanderen en past perfect in de toenemende digitalisering. Het is één van de weinige media, zo niet  het enige medium, waarvoor je zelf geen inspanning hoeft te doen. Je luistert dagelijks onbewust naar muziek op het werk, thuis, …

DAB+, een nieuwe uitdaging
Voorlopig is de  ontvangst via FM en streaming het allerbelangrijkste, maar DAB+ zal de komende jaren steeds meer aan belang winnen. Op dit ogenblik is in ons land de  ontvangst in gebouwen nog niet optimaal, maar de digitalisering van radio biedt ongetwijfeld mogelijkheden. Een grote uitdaging, wetende dat hier ook een stevig kostenplaatje aan  vasthangt. Alleen gezonde radio’s zullen dit financieel aankunnen, dat wordt dus de uitdaging.

Mediaminister Dalle werkt stappenplan uit voor lokale radio’s
Mediaminister Benjamin Dalle heeft recent te kennen gegeven dat hij ook de lokale radio’s de mogelijkheid wil bieden uit te zenden via DAB+. Een dossier dat volop in beweging is, mede dankzij de inzet van Vlaams volksvertegenwoordiger Karin Brouwers uit Leuven: “Ook de lokale radiouitzendingen met nieuws dicht bij de mensen vormt een belangrijk  medium.” Omdat lokale en regionale initiatieven evenveel aandacht verdienen als de nationale kan zo’n prachtig en eerlijk initiatief alleen maar gewaardeerd worden. Kleinere,  regionale maar economisch leefbare initiatieven moeten zeker kunnen. Het socioculturele leven van dichtbij verdient ook alle steun medewerking.

De komende maanden gaan we ons team nog versterken
Als je als radio regionaal sterk wil zijn dan kan dat niet alleen met muziek. Ook onze bekwame medewerkers uit eigen streek en leuke nieuwtjes van bij  ons zorgen voor een boeiende mix. Door de coronaperikelen hebben we wat gas moeten terugnemen in onze zoektocht naar nieuwe mensen maar binnenkort gaan we er weer 100% voor. Christina  zoekt radio-enthousiastelingen die benieuwd zijn naar het reilen en zeilen bij de radio en interesse hebben om mee te werken aan leuke programma’s, activiteiten, … Na de zomer  willen we ook opnieuw mensen opleiden die zin hebben om te presenteren. In onze opnamestudio hebben ze alle faciliteiten en de kans om te oefenen want oefening baart kunst.  Wie geïnteresseerd is kan een mailtje sturen naar redactie@christina.be.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier