Nieuws uit radiolandschap

Christina groeide uit van kleine radiopiraat tot een semiprofessioneel radiostation en is een van de weinige regionale radio’s die de woelige stormen heeft overleefd. De afgelopen jaren werden al heel wat hindernissen overwonnen maar er liggen nog meer uitdagingen in het verschiet. 

Christina heeft het voorbije jaar een lange weg afgelegd
Sinds de laatste erkenningsronde heeft Christina een lange weg afgelegd en daarbij heel wat hindernissen overwonnen. Twee nieuwe zendsites in Hulshout en Aarschot werden technisch helemaal uitgerust met antennes, zenderpark, soundprocessing, straalverbindingen, …, de studio kreeg een grondige opfrissingsbeurt en we namen nieuwe hardware en  audiosoftware (i.s.m. Broadcast Partners uit Nederland) in gebruik met heel wat toekomstmogelijkheden. Het FM audiosignaal van de 3 antennes is ook perfect gesynchroniseerd  waardoor je in een grote regio goede ontvangst hebt in de auto.

Nog werk aan de winkel?
“Er staat nog veel te gebeuren. We zijn geen beroepsmensen maar we gaan wel de uitdaging aan een vaste stek te blijven behouden in de radiowereld. We geloven in onze  toekomst!” klinkt het. Het medium radio heeft algemeen een groot aandeel in Vlaanderen en past perfect in de toenemende digitalisering. Het is één van de weinige media, zo niet  het enige medium, waarvoor je zelf geen inspanning hoeft te doen. Je luistert dagelijks onbewust naar muziek op het werk, thuis, …

DAB+, een nieuwe uitdaging
Voorlopig is de  ontvangst via FM en streaming het allerbelangrijkste, maar DAB+ zal de komende jaren steeds meer aan belang winnen. Op dit ogenblik is in ons land de  ontvangst in gebouwen nog niet optimaal, maar de digitalisering van radio biedt ongetwijfeld mogelijkheden. Een grote uitdaging, wetende dat hier ook een stevig kostenplaatje aan  vasthangt. Alleen gezonde radio’s zullen dit financieel aankunnen, dat wordt dus de uitdaging.

Mediaminister Dalle werkt stappenplan uit voor lokale radio’s
Mediaminister Benjamin Dalle heeft recent te kennen gegeven dat hij ook de lokale radio’s de mogelijkheid wil bieden uit te zenden via DAB+. Een dossier dat volop in beweging is, mede dankzij de inzet van Vlaams volksvertegenwoordiger Karin Brouwers uit Leuven: “Ook de lokale radiouitzendingen met nieuws dicht bij de mensen vormt een belangrijk  medium.” Omdat lokale en regionale initiatieven evenveel aandacht verdienen als de nationale kan zo’n prachtig en eerlijk initiatief alleen maar gewaardeerd worden. Kleinere,  regionale maar economisch leefbare initiatieven moeten zeker kunnen. Het socioculturele leven van dichtbij verdient ook alle steun medewerking.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Speciale promoties Check het hier