Heist bouwt aan Vrede

Na 10 jaar 'Avond voor Vrede' is het tijd voor een nieuw concept, een 'Symposium voor Vrede'! Tijdens het eerste deel op vrijdagavond 20 september delen eminente sprekers, onder meer VRT-journalist Peter Verlinden, die hun leven wijden aan oorlogsrapportering en research naar vrede hun passie voor vrede met jou. Zoals steeds krijgt ook creativiteit een podium en mag je geëngageerde en getalenteerde mensen op het podium verwachten die van dit eerste 'Symposium voor Vrede' een fantastische performance maken rond thema's als oorlog, vrede, democratisch denken, mensenrechten, vrouwenstrijd, kinderen in oorlog, ...

Performers:

 • Dansers van Dansstudio Kick-iT, Movere en Happy Feet
 • Blisscraft
 • Tylaine Van den Broeck en Rebecca Smit
 • Theater Wuivend Riet
 • Eva Van Noten
 • Nelson Sabayesu
 • Eric Le Bien
 • Patrick de Meester
 • Bert Embrechts, Ernst Löw, Debora Ostrega
 • UPAM, Università d'Arte e Musical, Boscoreale
 • Del Sablon
 • Björn Deweerdt
 • Bernadette De Cat

Tickets: € 13 via CC Zwaneberg

 

Op zondag 22 september is er deel 2 van het Symposium voor Vrede met een optreden van buitenlandse gasten. Creativiteit is altijd een sterk onderdeel geweest van ‘Heist bouwt aan Vrede’, vooral in de performances die lokale en internationale talenten brachten rond de thema’s oorlog, vrede, mensenrechten, vluchten … maar ook rond ‘dromen’! Het stimuleren van alle vormen van creativiteit speelt vandaag ook de hoofdrol! Immers, creativiteit leidt pedagogisch gezien- tot een harmonische persoonlijke ontwikkeling, tot grotere sociale vaardigheden en tot een rijke fantasie.

Die ongebreidelde fantasie komt deze keer in ‘Heist bouwt aan Vrede’ sterk aan bod en richt zich vooral tot jongeren, kinderen, opvoeders, ouders … en tot iedereen die jong van hart wil blijven.

UPAM (Accademia d’Art e Musical) komt voor de vierde keer speciaal uit Boscoreale, nabij Napels in Italië, naar CC Zwaneberg om jouw kinderen en kleinkinderen te verwennen met heerlijke sprookjes. Maar ook om je te verwennen met geëmancipeerde versies van ‘Belle en het Beest’, ‘Frozen’, ‘De Kleine Zeemeermin’, ‘Peter Pan’, ‘Mary Poppins’, … door de sprookjes te ‘ontmaskeren’ en thema’s te brengen als pestgedrag, de rol van de vrouw, het marginaliseren van wie ‘anders’ is, discriminatie, polarisering. Creativiteit en kinderlijke fantasie als een sleutel tot diversiteit en inclusie. Dromen van nieuwe horizonten! Jij komt toch even mee dromen?

Een magische show vol zang, dans, bekende soundtracks, heerlijke muziek en … een warme boodschap voor een nieuwe wereld, een verre maar hoopvolle horizon!

Tickets: € 13 via CC Zwaneberg

 

© Philippe De Bie - Sentenz

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Speciale promoties Check het hier