Heerlijk fietsen, beleven en feesten

De Fietseling, dat is meer dan fietsen alleen! Je fietst langs mooie en rustige fietsroutes door het Hageland, er valt links en rechts wat te beleven en in de organiserende dorpen Tremelo, Begijnendijk en Herselt wordt ook heel wat randanimatie voorzien. Kortom, het is het ideale dagje uit voor het hele gezin.

Fietsen
Over verschillende afstanden kan je het mooie Hageland ontdekken. Vanaf 7 uur kan je in het centrum van Begijnendijk, Herselt, Ramsel en Tremelo een tocht aanvatten van 10 tot 100 km. Veel keuze dus zodat zowel de sportievelingen als recreatieve fietsers en gezinnen met kinderen een afstand op maat van hun mogelijkheden kunnen afleggen. Nieuw dit jaar is de Fietseling Touristique van 80 km.

Beleven
Wie deelneemt aan de Fietseling zal ontdekken dat er naast fietsen alleen nog heel wat meer te beleven valt. Zo kan je onderweg een bezoekje brengen aan het Sven Nys Cycling Center, het Damiaanmuseum, de modelvliegshow Dakota, de festivalweide van Rock Werchter en een streekproductenmarkt. Langs het parcours vind je trouwens ook heel wat leuke picknickplekjes en terrasjes waar je even halt kan houden voor een smakelijke pauze.

Feesten
Op het Damiaanplein wordt doorlopend animatie voorzien met kinderanimatie zoals springkastelen, grime en ballonnenclown Mr. Creezy die de gekste ballonfiguren  voor hen zal plooien. Er zijn ook tal van optredens! Zo mag Johan Veugelers in de namiddag het feest op gang trekken. Hij brengt met zijn accordeon een  aanstekelijke mix van eigen hits en herkenbare meezingers. Nadien zet coverband Kontrair het Damiaanplein in vuur en vlam met Nederlandstalige muziek waarmee ze jong en oud aan het dansen krijgen. Om 17u30 is het tijd voor pure girlpower met ‘Les Copines’, het nieuwe partyconcept met onder andere Isabelle A en Ianthe  Tavernier, die all-time pop & dancehits zullen brengen. Voeg daar vanaf 19 uur nog een DJ aan toe met een lading feestelijke beats en alle ingrediënten voor een  urenlang feest zijn aanwezig.

Meer info: www.fietseling.org

Ontdek het volledige programma van de Fietseling

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier