Laat je vaccineren

Vaccinatiecentra overal te lande moeten er straks voor zorgen dat iedereen veilig, snel en dicht bij huis het coronavaccin krijgt. Alle inwoners van Heist, Putte en Bonheiden kunnen daarvoor terecht in de grote hal van GC Klein Boom aan de Mechelbaan. Een grote hal van zo’n 3.300 m², tal van vrijwilligers en een goede samenwerking tussen de gemeenten Heist-op-den-Berg, Putte en Bonheiden die samen de eerstelijnszone Bonstato vormen, ligt aan de basis van het welslagen van dit project.

Een vaccinatie kan levens redden
Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Het voorkomt niet alleen dat je zelf ernstig ziek wordt, je kan er ook levens mee redden. Je laat je dus niet alleen inenten om jezelf te beschermen maar ook je naasten. Zo kunnen we stukje bij beetje het gewone leven weer oppikken. Want geef toe, iedereen kijkt er naar  uit om opnieuw samen verjaardagen te vieren, je (groot) ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan of een concert of sportwedstrijd bij te wonen. Hoe meer mensen  gevaccineerd worden, hoe sneller we deze pandemie vaarwel kunnen zeggen. De bedoeling is om in totaal minstens 70% van de bevolking te vaccineren.

vaccineren kan levens reddenIedereen krijgt een uitnodiging
De vaccinatie tegen het coronavirus is gratis. Als het zover is krijg je een persoonlijke uitnodiging om je te laten vaccineren, via sms, brief of mail. Daarin staat waar je je kan laten  vaccineren en wanneer je daar verwacht wordt. Je hebt de optie om die afspraak te bevestigen, te weigeren of te verplaatsen. Dat doe je online. Voor wie niet digitaal onderlegd is, wordt een telefonische permanentie voorzien om te ondersteunen bij de inschrijving.

Vaccineren aan de lopende band
In het vaccinatiecentrum zullen per dag zo’n 1200 mensen gevaccineerd kunnen worden op 10 uur tijd, tenminste als er voldoende dosissen aanwezig zijn. Er is de mogelijkheid  om zes vaccinatielijnen te gebruiken die per lijn zo’n 20 vaccinaties per uur kunnen toedienen. Binnenkomen doe je langs de hoofdingang van GC Klein Boom en na een observatieperiode verlaat je de hal aan de zijkant. Op die manier blijven de bezoekersstromen volledig gescheiden.

Toegankelijk voor iedereen
Omdat GC Klein Boom niet voor iedereen uit de regio bij de deur is werden oplossingen gezocht voor mensen die moeilijk ter plaatse geraken. Zo zal er samengewerkt worden met De Lijn maar ook de Minder Mobielen Centrale en taxi’s. Aan het vaccinatiecentrum zelf zullen er rolstoelen klaar staan voor mensen die minder mobiel zijn.

vaccineren

Peter Gysbrechts, burgemeester Putte
“We hadden al heel snel unaniem beslist dat het vaccinatiecentrum in de multifunctionele hal van Klein Boom opgebouwd zou worden. Daar hebben we plaats voor alle faciliteiten  in één grote ruimte. Het organiseren van het vaccinatiecentrum op zo’n korte tijd was echter een huzarenstukje. Ik wil mijn waardering uitdrukken naar al die mensen die zich  hebben ingezet om dit in sneltempo te verwezenlijken. We zorgden samen voor verschillende werkgroepen, hebben personeel moeten aanwerven en hartverwarmend is dat maar  liefst 600 vrijwilligers zich hebben aangeboden om te komen helpen. Sinds 15 februari is het vaccinatiecentrum stand-by en kunnen er in principe 120 vaccins per uur gezet  worden. Laat die vaccins dus maar komen, wij zijn er alvast klaar voor!”

Lode Van Looy, burgemeester Bonheiden
“Ik ben terecht gelukkig dat we in dit avontuur samen met Putte en Heist-op-den-Berg aan de kar kunnen trekken. Die samenwerking verloopt op een geweldige manier. Nadat we  vorig jaar als eerste grote opdracht de triagecentra moesten opstarten was het nu zaak om bliksemsnel een vaccinatiecentrum in te richten. Leuk om weten is dat we het  vaccinatiecentrum met eigen materialen en eigen mensen hebben kunnen opbouwen en dat in slechts 2 weken tijd.”

Luc Vleugels, burgemeester Heist-op-den-Berg
“De centrale ligging, grote capaciteit en beschikbaarheid maakte van GC Klein Boom de beste plek om het vaccinatiecentrum in te richten en ik ben blij dat we die knoop snel  hebben doorgehakt. We zijn drie gemeenten die elkaar verstaan op alle vlakken, zowel politiek, praktisch als technisch … Ook wat betreft de mobiliteit hebben we hard gewerkt  aan een goede oplossing voor iedereen. De dry-runs hebben aangetoond dat alles vlot verloopt dus laat ons er maar zo snel mogelijk aan beginnen.”

Vaccinatiecentrum Bonheiden, Heist-op-den-Berg & Putte
GC Klein Boom
Mechelbaan 604, 2580 Putte

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Speciale promoties Check het hier