Nieuws uit de regio

14-10-2024 - Heist-op-den-Berg

Dirk Van Noten en CD&V overwinnaars verkiezingen

De coalitie van NV-A, Open VLD en Groen, samen De Lijst voor Heist, heeft het niet gehaald in de Heistse gemeenteraadsverkiezingen.  CD&V komt als overwinnaar uit de bus met 11 zetels met lijsttrekker Dirk Van Noten als kampioen voorkeurstemmen (2356). Zij staan aan zet om een coalitie te vormen. De socialisten van Pro Heist Vooruit behaalden 7 zetels met lijsttrekker David Geerts op nummer twee in de lijst voorkeurstemmen (2302). Huidig burgemeester Jan Moons (1609 voorkeurstemmen) behaalt met de Lijst voor Heist 8 zetels in de gemeenteraad.

Eerder sprak CD&V een voorkeur uit om samen met de partij van David Geert een coalitie te vormen. Samen hebben ze 18 zetels van de 35 in de Heistse gemeenteraad, wat zeer nipt zou zijn. Een coalitie met de Lijst voor Heist voor 1 zetel extra betekenen, maar enkele jaren geleden regeerden de christen-democraten ook al met een bijzondere nipte meerderheid. CD&V heeft nu 14 dagen de tijd om een coalitie te vormen met Dirk Van Noten uit de Pijpelheide als burgemeester.

De verschillende deelgemeenten in Heist hebben blijkbaar zeer verschillend gestemd: de eerste uitslagen kwamen vanuit het centrum en toen bleek het een nek-aan-nek race tussen 3 partijen met bijvoorbeeld na 5 bureaus geteld een gelijke stand van elk 9 zetels voor de 3 grootste partijen. Naarmate de uitslagen van Schriek en Wiekevorst binnen kwamen, kwam er toch een afgetekende  zege voor het oranje team.

Vlaams Belang scoort ook goed met 7 zetels. Jan Baestaens (ETA) behoudt voor de 6de legislatuur zijn zetel en Senne Heremans is met zijn partij PVDA een nieuwkomer in de gemeenteraad. De andere nieuwe partij N-Zes, met voormalig CD&V-kandidaat Patrick Schoovaerts, raakte niet over de kiesdrempel en behaalde slechts 1,1 % van de stemmen. Opvallend is dat de huidige schepen Katleen Vantyghem niet meer verkozen geraakte. Even opvallend is dat een kandidaat als Ann Van den Meutter op de lijst van CD&V met 561 niet verkozen geraakte, terwijl Sofie Vercammen (Vlaams Belang) met 259 stemmen wel in de gemeenteraad zal zetelen.

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier