Nieuws uit de regio

25-09-2024 - Heist - Zonderschot

Kunst waar geen bordje met uitleg moet naast hangen

In zaal Withof aan de Withofstraat in Zonderschot kan je op zaterdag 28 en zondag 29 september gaan kijken naar Expo Bijzonder(schot). Initiatiefnemer Luc Van Assche vond in Raak Zonderschot een partner om mee de schouders te zetten onder deze tentoonstelling met lokale kunstenaars. “Het wordt een expo  met amateurkunstenaars uit de regio met werk waar niemand uitleg hoeft bij te geven om te weten waarover het gaat. Het reguliere tentoonstellingscircuit heeft soms geen oog voor schilderijen, beelden of tekeningen die gewoon ‘mooi’ zijn”, aldus Van Assche.

Kunst die alleen maar ‘mooi’ is

“Samen met enkele bevriende kunstenaars willen we op een kleinschalige manier ons werk tonen aan het publiek,” vertelt Luc Van Assche, afkomstig uit Vilvoorde, maar die al vijf jaar op de Lo in Heist woont. “Enkele van de exposanten leerde ik onder meer kennen tijdens de kunsttentoonstellingen in de kerk in Itegem. Het zijn allemaal mensen uit de directe omgeving die werk maken dat voor zichzelf spreekt en waar men geen bordje moet naast hangen om te vertellen van wat  de artiest nu eigenlijk bedoeld. Mensen die zich creatief uiten doen dat niet om hun werk weg te stoppen in een hoekje, maar willen dat soms toch tonen aan een groter publiek”, besluit Van Assche.

Kunstenaars uit de regio

Op de expo zie je schilderijen van Mathy Pichal uit Hulshout, foto’s van Luc Geenen uit Pijpelheide, portretten en landschappen van Dirk Van Houtven uit Heist-Goor , tekeningen van Dries Van Dijck (Zonderschot) en Luc Van Assche (Heidelo) en bronzen beeldjes van Xavier Storms (Koningshooikt). Een buitenbeentje is Leen Crollet (Zonderschot) die haar schilderijen combineert met muziek en graffiti-kunstenaar Steye Vermunicht (Zonderschot) gaat ter plaatse aan de slag op de muur van de Chiro-lokalen. Dank zij de mensen van Raak Zonderschot kan je nog rustig napraten bij een drankje op een gezellig zomerterras, als het weer het toelaat buiten op de binnenkoer of anders in het zaaltje.

Als deze tentoonstelling aanslaat wil Van Assche er een jaarlijks of tweejaarlijks evenement van maken. Expo BIJZONDER(SCHOT) is gratis toegankelijk op zaterdag van 11 tot 19 u en op zondag van 10 tot 18 u

 

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Speciale promoties Check het hier