Nieuws uit de regio

20-09-2024 - Heist-op-den-Berg

Kamertoneel opent Heistse theaterseizoen

Met de première van De Laatste Kans op vrijdag 20 september opende het Heists Kamertoneel het theaterseizoen in Heist-op-den-Berg. Voor het cultuurseizoen 2024-2025 heeft het Kamertoneel in haar theater aan de Kattestraat niet minder dan 6 producties op stapel staan.  De cultuurraad Heist-op-den-Berg verzamelde alle toneelvoorstellingen van Heistse gezelschappen in een handige brochure. Nieuwe namen ten opzichte van vorig jaar zijn De Partij uit Wiekevorst, RAAK Piijpelheide en Toneelkring Grootlo. Theater Opnieuw, met thuishaven de Heist-Goor, moet een jaartje overslaan omwille van het afhaken van enkele acteurs.

Iets om te lachen op te beginnen

Het Heistse Karmetoneel koos alvast voor een leuke komedie om het seizoen te openen. De Laatste kans van succesauteur Jeroen Maes vertelt het verhaal van een koppel  waar er heel wat sleet op hun jarenlange huwelijk zit. Mevrouw vindt dan ook dat het hoog tijd is om aan hun relatie te werken: een blijspel boordevol misverstanden, hilarische confrontaties en komische verwikkelingen. Leo Devos regisseerde Marleen Verhaegen, Eric Dyck, Sven Heulens, Ann Van Haver en Annemie Verhaegen.  De Laatste Kans speelt nog tot 6 oktober in het theater aan de Kattestraat. Kaarten reserveren op 0470/86 17 79.

Er wordt veel toneel gespeeld in Heist

De amateurverenigingen in Heist hebben blijkbaar ondertussen corona goed verteerd. Dit seizoen staan er niet minder dan 12 verschillende amateurgezelschappen op de Heistse planken, veelal in lokale parochiezalen die dan voor één keer per jaar moeten omgebouwd worden tot een theater. Een overzicht van de Heistse toneelspelers die graag in iemand anders vel kruipen, vind u in de jaarlijkse toneelbrochure van de Cultuurraad, verkrijgbaaar in het Cultuurcentrum, in de Heistse bib en bij de verschillende gezelschappen die in het begin van het seizoen op de planken staan.

 

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier