Nieuws uit de regio

15-09-2024 - Heist-op-den-Berg

Een ‘hart’elijk Feest van de Heistenaar met ‘Fabiola’

Net als vorig jaar gaat het Feest van de Heistenaar dit jaar door in een spiegeltent op het Cultuurplein voor Zwaneberg. En net als vorig jaar gaat de opbrengst naar de aankoop van AED toestellen, sensibiliseringscampagnes en opleidingen. Ook blijvend is de succesvolle nostalgische namiddag met de terugkeer naar dancing Fabiola. In ieder geval heeft de editie van vorig jaar met en opbrengst van 19.892 euro voor AED-toestellen en -opleidingen er voor gezorgd dat het Rode Kruis de gemeente Heist-op-den-Berg voor 2 jaar de titel van ‘Hartveilige Gemeente’ mag dragen.

Lachen met economie

Editie 2025 van het Geest van de Heistenaar gaat van start op donderdag 19 september met een business event, het enige betalende event waarvoor op voorhand dient ingeschreven te worden. Kamal Karmach brengt met zijn lezing Economedy, specifiek gericht op bedrijven en scholen, een humoristische talk over economie. Hij geeft antwoorden op vragen als: Wat is het businessmodel van een drugsdealer? Waarom werken pizza’s beter dan autogordels? En wat heeft Assepoester met dit alles te maken? Wie graag de antwoorden weet moet inschrijven via www.feestvandeheistenaar.be

Zie dat Heistenaars kunnen fuiven

Voor de afterworkparty van vrijdag 20 september, die al start om 18 u, kunnen bedrijven dit jaar eigen boxen huren in de spiegeltent en die zelf te pimpen voor hun klanten of hun personeel.  Voor de muziek zorgen diverse dj’s uit het Heistse  partyleven met onder andere dj Bart Smolders die met Astroline al enkele hits scoorde en ook vocaliste Caitlin zal meebrengen.  Extraatje op vrijdagavond is Pat Krimson die zal draaien van 23 tot 0.30 u.  Rond de tent staan verschillende foodtrucks, waaronder de ijscamionette van het Heideatelier. Bijzonder is dat op vrijdagnamiddag een besloten feestje in de tent is voor de bewoners van WZC Berkenhof. Op zaterdagnamiddag worden de allerkleinsten verwend met kinderanimatie als kindergrime (meerdere grimeuses om wachtrijen als vorig jaar te vermijden), glittertattoos, clowns én een meet en greet met Bumba. ’s Avonds kan er volop gedanst worden op muziek van  dj’s van Heistse bodem met als gastvedette dj F.R.A.N.K.

Fabiola komt terug

De werken aan de rotonde Fabiola geraken voor geen meter vooruit maar een van de hoogtepunten van vorig jaar was de seniorennamiddag ‘Terug naar Fabiola’. “”Ik zie de hele tent om 14 u op enkele minuten vol stromen, hetgeen we helemaal niet verwacht hadden”, vertelt burgemeester Jan Moons. “Wegens dat ongezien succes en op vraag van vele Heistenaren nemen we iedereen mee terug naar de legendarische dancing Fabiola, met ongezouten nostalgie en feestplezier in onze spiegeltent.  De laatste uitbater van Fabiola, Jos Verstrepen, zal er helaas niet bij zijn, maar zijn vervangers zullen weer zorgen voor een onvervalste namiddag in ballroom stijl met jive, swing, disco en nog veel meer”.  Het Feest van de Heistenaar wordt met een slotparty om 19 u afgesloten met het optreden van Domino, één van de allerbeste coverbands van Vlaanderen.

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier