Nieuws uit de regio

18-07-2024 - Schriek

Barbecue op de Sint-Janshoeve

Op de nationale feestdag, op zondag 21 juli, tonen ze de Schriekenaren weer dat ze dé feestgemeente van de regio zijn. Naar jaarlijkse gewoonte nodigt de Landelijke Gilde iedereen uit op hun barbecue op de Sint-Janshoeve aan de Bredestraat te Schriek. Zonder vooraf in te schrijven ontvangen ze daar een paar duizend bezoekers die komen aanschuiven voor een sappig stukje vlees en een uitgebreid buffet dagverse groenten in het unieke kader van de authentieke boerderij. Vanaf 12 u kan u al een aperitiefje drinken en om 13 u gaat het buffet open.

8 euro voor een lekkere barbecue

“Vrijdagochtend beginnen we al met 300 kg aardappelen te schillen”, vertellen Jelle Claes en Kenny Van Goolen van de gilde. Al onze groenten worden dagvers aangevoerd en voor de vleesjes beschikken we over een grote koelwagen.  Wij hebben ongeveer 1000 zitplaatsen en gewoon bestek en porseleinen borden in plaats van kartonnen bordjes met bamboe vorkjes zoals je op vele plaatsen krijgt. Ondanks dat het een massa-evenement is,  kan het publiek er zich best thuis voelen, op het terras, in de grote schuur, in verschillende hoekjes in de tuin,… Kortom, op de barbecue van de Schriekse Landelijke Gilde krijg je waar voor je geld”, aldus de fiere organisatoren.

Sfeer en gezelligheid op de boederij

Naast het mooie kader heeft de gilde nog voor extra animatie gezorgd met verschillende optredens in de loop van de dag. Op het kleine podium ziet u het groepje New Happiness, toetsenist Pollo Pop en ambiancemaker Werner Van Rillaer. Kinderen kunnen er vrij rondlopen en op zoek gaan naar een verloren pluim van de pauw, want er is geen gemotoriseerd verkeer in de buurt. De organisatoren vragen trouwens om zoveel mogelijk met de fiets te komen, want de gebruikelijke parkingweide is te zompig om auto’s toe te laten. Als alternatief rijdt er een shutllebus van het kerkplein in de Leo Kempenaersstraat naar de boerderij, zodat de parking rond de kerk kan gebruikt worden.

Dag van de Landbouw

“Als vereniging die de landbouw genegen is, kijken we ook al uit naar de Dag van de Landbouw, dit jaar op 15 september”, vertelt Kenny Van Goolen nog. “Dan kan je het melkveebedrijf van Gerry Schellens aan de Pelgrimhofstraat in Heist bezoeken. Alvast een datum om te noteren in je agenda”, aldus Kenny.

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier